SON DAKİKA: RTÜK CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın 'Umarım Erdoğan'ın da sonu Menderes'e benzemesin' sözleri hakkında inceleme başlattı

RTÜK; CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın “Umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin Menderes'e" şeklindeki sözleri nedeniyle KRT Televizyonu hakkında inceletme başlattı.

Giriş Tarihi 21 Nisan 2021, 12:40 Güncelleme 21 Nisan 2021, 12:53
SON DAKİKA: RTÜK CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın ’Umarım Erdoğan’ın da sonu Menderes’e benzemesin’ sözleri hakkında inceleme başlattı

İÇİNDEKİLER

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından açıklamada; "Bir yayın kuruluşunda CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açıklamaları nedeni ile 6112 sayılı Kanun'un yayın ilkeleri çerçevesinde inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu da; CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın katıldığı yayına ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?
CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, KRT Televizyonu'nda şunları söylemişti: "Rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki, Menderes'ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin Menderes'e."