TikTok'ta skandal! Ramazan ayında dini değerlerle dalga geçip video çeken Çiğdem Hazar Şeker gözaltına alındı

Son yılların popüler uygulaması TikTok! Özellikle gençler ve 45 yaş üstü TikTok'ta bolca vakit geçirip çektikleri videoları paylaşıyorlar. Daha önce bir çok kez skandal içerikli videolarla tepkilerin hedefinde olan TikTok'ta değişen bir şey yok. Çiğdem Hazar Şeker isimli kullanıcı Ramazan ayı için sözde bir video çekti. Ancak videoda ne Ramazan ayına ne de İslam'a uygun davrandı. Açık kıyafetlerle türbeye girdi Sami Yusuf'un seslendirdiği bir ilahide ağzını oynatarak elindeki Yasin cüzüyle manasız hareketler yapıp türbe içindeki sandukaya kapandı. Tepki çeken görüntülerin ardından Hazar Şeker adlı kişi, gözaltına alındı. Şeker'in sorgusu tamamlandıktan sonra Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216'ncı maddesi gereği "Dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Giriş Tarihi 19 Nisan 2021, 12:31 Güncelleme 20 Nisan 2021, 13:09
TikTok’ta skandal! Ramazan ayında dini değerlerle dalga geçip video çeken Çiğdem Hazar Şeker gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Facebook, Twitter, Instagram derken Çin merkezli TikTok isimli video paylaşım platformunun popülerliği her geçen gün artıyor.

TikTok, gençler ve 45 yaş üstü tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

TikTok'ta fenomen olmak isteyenlerin yaptığı ise basit bir şarkı veya benzeri eserin müziğinin üzene playback yaparak dans etmek veya sanatçıyı taklit etmek.

Bununla birlikte toplumun birçok kesimine manasız gelen hareketler yapmak da TikTok'ta kabul edilen ve takipçi arttıran davranışlardan biri.

Ülkemizde ise aylarda TikTok'un adının karıştığı birçok skandal patladı.

İlk akla gelenler yiyecek içecek üretimi yapılan imalathanelerdeki iğrençlikler olsa da toplum değerlerine ters düşen durumlar da yok değil.

Bunlara maalesef bir yenisi daha eklendi.

Çiğdem Hazar Şeker isimli TikTok kullancısı yayınladığı videoda İslam adabına uygun olmayan kıyafetlerle bir türbede yer aldığı görülüyor.

Videoda çalan Sami Yusuf'un ilahisine eşlik eden Şeker, elindeki Yasin cüzüyle türbede bulunan sandukanın etrafında manasız hareketler yaparak dolanıyor. Şeker, daha sonra ise türbenin içinde bulunan sandukaya kapanıyor.

Çiğdem Hazar Şeker'in bu videosu sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu ve vatandaşların büyük kısmı tepki gösterdi.

O ALÇAK PAKETLENDİ
Tepki çeken görüntülerin ardından Hazar Şeker adlı kişi, gözaltına alındı. Hazar Şeker'in sorgusu tamamlandıktan sonra Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216'ncı maddesi gereği "Dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN