Hüsnü Bayramoğlu kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? Hüsnü Bayramoğlu biyografisi!

Hüsnü Bayramoğlu kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Nur Cemaati Meşveret Grubu lideri Hüsnü Bayramoğlu koronavirüs nedeniyle vefat etti. Bu gelişmenin ardından Hüsnü Bayramoğlu kimdir sorusuna da arama motorlarında yanıt aranmaya başlandı. İşte Hüsnü Bayramoğlu biyografisi hakkında merak edilen bilgiler!

Giriş Tarihi 19 Nisan 2021, 08:32 Güncelleme 19 Nisan 2021, 09:37
Hüsnü Bayramoğlu kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? Hüsnü Bayramoğlu biyografisi!

İÇİNDEKİLER

Hüsnü Bayramoğlu kimdir? Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, sosyal medya hesabından, Nur Cemaati Meşveret Grubu lideri Hüsnü Bayramoğlu'nun hayatını kaybettiğini duyurdu. Bayramoğlu'nun koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Peki Hüsnü Bayramoğlu kimdir, kaç yaşındaydı, nereli?

HÜSNÜ BAYRAMOĞLU KİMDİR?

Bayramoğlu 15 Şubat 1935 tarihinde Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dünyaya geldi. Babası Hıfzı Bayramoğlu tarafından 14-15 yaşlarındayken Bediüzzaman Said Nursi'nin hizmetine verilmiş ve Bediüzzaman'ın vefatına kadar bu görevde kalmış. 1942'de yedi yaşında olan Hüsnü Bayramoğlu risaleler yazmaya başlar.

Kendisi 13, kardeşi Yılmaz 11 yaşındayken ilk defa Bediüzzaman'ı ziyarete gider. Bu ziyaretten bir süre sonra 1949-1950'de ortaokulu bitirdikten sonra daimi olarak yanında hizmetinde kalmaya başlar ve Bediüzzaman'ın vefatına kadar Bediüzzaman'ın diğer birkaç talebesiyle birlikte bu vazifeyi görür.

Bayramoğlu kendisini "Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi ve hizmetkarı, Hizmet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı" olarak tanıtıyordu. Hüsnü Bayramoğlu 18 Nisan 2021 tarihinde koronavirüsten vefat etti.