SON DAKİKA! Başkan Erdoğan'dan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile kritik görüşme

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Ege, Doğu Akdeniz, Libya ve Afganistan'ın yanı sıra Rusya - Ukrayna krizi ele alındı.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2021, 17:11 Güncelleme 16 Nisan 2021, 17:26
SON DAKİKA! Başkan Erdoğan’dan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile kritik görüşme

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Ege, Doğu Akdeniz, Libya ve Afganistan'daki gelişmeler ile Rusya-Ukrayna krizi başta olmak üzere bölgesel meseleler değerlendirildi.

EGE VE DOĞU AKDENİZ
Başkan Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin yapıcı adımları ve ısrarlı çağrıları sayesinde bugün Ege ve Doğu Akdeniz'de sakin bir havanın hakim olduğunu belirtti. Libya'da yeni hükümete savunma ve güvenlik alanında destek verilmesi gerektiğini belirten Başkan Erdoğan, Türkiye'nin imzaladığı anlaşmalar çerçevesinde bu doğrultuda katkı sağladığını dile getirdi.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ
Başkan Erdoğan, NATO'nun imkân ve kabiliyetlerini de kullanmak suretiyle Afganistan'a desteğin de en etkin biçimde sürdürülmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizinin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve Minsk Anlaşmaları temelinde, diyalog yoluyla çözümlenmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN