Fırın ve market çalışma saatleri değişti mi? A101, BİM, ŞOK saat kaçta açılıyor, kapanıyor?

Fırın ve market çalışma saatleri, bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan koronavirüs yeni tedbir kararlarının ardından merak ediliyor. Bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde koronavirüs tedbirlerini ve ülkedeki son durumu görüştü. Alınan kararlar toplantı sonrası açıklandı. Peki, fırın ve market çalışma saatleri değişti mi? A101, BİM, ŞOK saat kaçta açılıyor, kapanıyor? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 13 Nisan 2021, 19:46 Güncelleme 14 Nisan 2021, 01:31
Fırın ve market çalışma saatleri değişti mi? A101, BİM, ŞOK saat kaçta açılıyor, kapanıyor?

İÇİNDEKİLER

Fırın ve market çalışma saatleri yeni kararların ardından merak konusu oluyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında bugün pek çok karar açıklandı. Başkan Erdoğan açıklamasında, "Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olacak." ifadelerini kullandı. Peki, fırın ve market çalışma saatleri değişti mi? A101, BİM, ŞOK saat kaçta açılıyor, kapanıyor? İşte merak edilenler...

FIRIN VE MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

- Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm işyerlerinin (istisna getirilenler hariç) çalışma saatleri hafta içi günlerde 07.00-18.00 saatleri arası olarak belirlenecek.

Zincir marketler ise saat 10.00'da açılacak.

İşte koronavirüsle mücadele kapsamında alınan kararlar;

Erdoğan, Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirlerin biraz daha sıkılaştırılarak kısmi kapanma uygulamasına geçileceğini ve kısmi kapanmanın yarın akşam saati itibarıyla başlayacağını belirterek şunları kaydetti:

Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olacak.

Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecek.

65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlaması getirildi.

8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak.

Kamuda hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek.

Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecektir.

Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek.

Oteller, sadece kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek, sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak.

Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi.