Son dakika: Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Zeytin Dalı Harekât bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekât bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirilmiştir" ifadelerine yer verildi. Kalleş saldırının ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Devletimiz, tek bir terörist kalmayıncaya dek tüm gücüyle terörle mücadelesini sürdürecektir" derken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Teröristlere bu saldırıların bedelini ödetmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2021, 22:17 Güncelleme 08 Nisan 2021, 01:14
Son dakika: Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Zeytin Dalı Harekât bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

İÇİNDEKİLER

Afrin'de bulunan Basilhaya üs bölgesine ABD menşeili tanksavar silahı kullanan PKK/YPG'li teröristler tarafından düzenlenen saldırıda iki Mehmetçik şehit oldu. Saldırının hemen ardından Tel Rıfat bölgesinde belirlenen terör hedefleri ateş altına alındı.

ÇATIŞMA SESLERİ AFRİN'DEN DUYULUYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları ile bölgede belirlenen terör hedeflerine bomba yağdırmaya devam ediyor. Bölgedeki çatışma sesleri Afrin şehir merkezinden de duyuluyor.



"3 PKK/YPG'Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR"
Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Afrin'de iki Türk askeri şehit oldu.



MSB'den yapılan açıklama şöyle:

"PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekât bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 2 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede belirlenen terör hedefleri ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Şehit olan Kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."


Şehit Ahmet Akdal

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Saldırıda Piyade Komando Uzman Çavuşlar Gökhan Çakır ile Ahmet Akdal şehit oldu. Şehitlerin naaşı zırhlı askeri ambulansla alınarak Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Kilis Devlet Hastanesi morguna getirildi.



Uzman Çavuşlar Gökhan Çakır ile Ahmet Akdal'ın naaşları, memleketleri Kahramanmaraş ile Bursa'ya uğurlanması için Gaziantep Havalimanı'na gönderilecek.



DEVLETİMİZ, TEK BİR TERÖRİST KALMAYINCAYA DEK MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Zeytin Dalı Harekat Bölgesindeki hain saldırının ardından sosyla medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Altun, "Kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun. Terör örgütleriyle olan mücadelemiz tüm kararlılığıyla devam edecektir. Devletimiz, tek bir terörist kalmayıncaya dek tüm gücüyle terörle mücadelesini sürdürecektir" dedi.



BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Zeytin Dalı Harekât bölgesinde PKK/YPG terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda Şehit olan 2 kahraman evladımıza Allah'tan rahmet, aileleri, sevenleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.



"AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Zeytin Dalı Harekât Bölgesinde hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.




AK PARTİ'DEN MESAJ: TERÖR ASLA BAŞARILI OLAMAYACAK
Sosyal medyadan açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Zeytin Dalı Harekât bölgesinde, PKK/YPG terör örgütünün saldırısında şehit olan 2 Kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Teröristlere bu saldırıların bedelini ödetmeye devam edeceğiz. Terör asla başarılı olamayacak." paşaşımında bulundu.



ÇAKIR'IN BURSA'DAKİ AİLESİNE ACI HABER ULAŞTI
PKK/YPG terör örgütünce Zeytin Dalı Harekat bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda şehit olan uzman çavuş Gökhan Çakır'ın şehadet haberi Bursa'daki baba ocağına ulaştı.


Gökhan Çakır

Çakır'ın İnegöl ilçesi Alanyurt Mahallesi'ndeki babaevine gelen askeri ve mülki yetkililer, aileye şehadet haberini iletti.

Eve Türk bayrağı asıldı.

Şehadet haberinin duyulmasının ardından Çakır'ın ailesinin yakınları ve mahalle sakinleri evin önünde toplandı.

Geçen yıl evlendiği öğrenilen şehit Çakır'ın evinin Balıkesir'de olduğu öğrenildi.


Şehit Ahmet Akdal

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN