Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden TELE1'in 'DEAŞ'lı teröristler Türk vatandaşı yapıldı' haberine yalanlama!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, FETÖ/PDY, DEAŞ, PKK/KCK ve DHKP/C terör örgütleri üyesi toplam 377 kişinin Türkiye'de bulunan mal varlıkları donduruldu. Kararın ardından CHP'nin kanalı TELE1 yine yalan ve manipülatif bir habere imza attı. 'DEAŞ'lı 8 teröristin Türk vatandaşı yapıldığı' iddiasını ortaya atan yayın organını Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yalanladı.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2021, 23:39 Güncelleme 07 Nisan 2021, 23:51
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden TELE1’in ’DEAŞ’lı teröristler Türk vatandaşı yapıldı’ haberine yalanlama!

İÇİNDEKİLER

Yalan ve manipülatif haberleriyle ün yapan CHP'nin kanalı TELE1 yine algılara oynadı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, FETÖ/PDY, DEAŞ, PKK/KCK ve DHKP/C terör örgütleri üyesi toplam 377 kişinin Türkiye'de bulunan mal varlıkları donduruldu.

"TERÖRİSTLER TÜRK VATANDAŞI YAPILDI" YALANI
Kararın ardından TELE1 'DEAŞ'lı 8 teröristin Türk vatandaşı yapıldığı' yalanını ortaya attı.

Yalan haberi "Mal varlığı dondurulan 8 IŞİD'linin Türk vatandaşı yapıldığı ortaya çıktı" başlığıyla okuyucularına duyuran yayın organı algı operasyonuna soyundu.

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YALANLADI

CHP'nin yayın organını Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yalanladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu kararda yer alan DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı/ iltisaklı kişilerden bazılarının Türk vatandaşlığı kazandıkları yönünde manipülatif ve gerçek dışı iddialar ortaya atıldı. Söz bu iddialar aslısız olup, iddia sahibinin spekülasyonlarından ibarettir.

Bahse konu iddialar incelendiğinde bu 8 kişinin hiçbirinin Türk vatandaşı olmadığı tespit edilmiştir.