Mutasyona uğrayan Coronavirüs, daha da bulaşıcı hale geldi: Yoğun bakımda 16 yaşında çocuklar var!

Mutasyona uğrayan coronavirüs, daha da bulaşıcı hale geldi. Tedbirsizlikten beslendi. Dün itibariyle vaka sayısı 49 bini geçti. Uzmanlardan korkutan açıklama geldi: Yoğun bakımda 16 yaşında çocuklar var! Salgın bitmedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2021 Güncelleme 07 Nisan 2021, 06:59
Mutasyona uğrayan Coronavirüs, daha da bulaşıcı hale geldi: Yoğun bakımda 16 yaşında çocuklar var!

İÇİNDEKİLER

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Coronavirüs dünyayı sardı. Bir yılı geride bırakan salgın, hala kontrol altına alınamadı. Mutasyon nedeniyle daha da bulaşıcı hale gelen virüse aşı da çare olamadı. İngiliz mutantının etkili olduğu Türkiye'de ise virüs tedbirsizlikten faydalandı. Hızla yayıldı... Vaka sayılarındaki artış panik yarattı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, yoğun bakım servislerinde doluluk oranının attığını vurguladı. "Şimdi 18-35 yaş aralığındaki gençlerimiz yoğun bakıma geliyor. Hatta 16 yaşında bir hastaya bile rastlıyoruz. Aktif vaka sayısı şu anda 366 bin olarak gözüküyor. Hastalığı semptomsuz geçirenler ve test yaptırmayanları da göz önünde bulundurduğumuzda bu sayı 5 katına çıkabilir. Yani Türkiye'de 2 milyon aktif vaka olduğunu tahmin ediyoruz" açılaması yaptı.

ÖKSÜRÜK GİTTİ HAPŞIRIK GELDİ
Bahar ayının gelmesiyle hastalığın belirtileri de değişti. Yapılan son araştırmalara göre virüsün yeni belirtileri hapşırık, burun akıntısı ve nezleydi. Hastaneye bu şikayetlerle başvuranların testinin pozitif çıktığı belirlendi.

İŞTE ARTIŞ NEDENi
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, virüsün gençler arasında yaygınlaştığını söyledi. "65 yaş üzeri aşılandı. 20 ile 60 yaş aras ı tedbir almadığı için enfekte oluyor. Mutant virüs de genç nüfustaki vaka oranları artırdı" dedi

GÖZBEBEĞİ


Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Zeynep Aslı Kaplan, hamileliğinin 29 ve 33'üncü haftalarında COVİD- 19 aşısını oldu. 20 gün önce oğlu Uras'ı doğurdu. Küçük bebeğin kanında, virüsle savaşan antikor bulundu. Op. Dr. Kaplan, "Uras, Türkiye'nin ilk antikorlu bebeği. 6 ay bebeğim virüsten korunmuş olacak" diye konuştu.