Son dakika: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Bilim Kurulu Üyelerine skandal sözler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, “4 Nisan itibarıyla vaka sayısında ABD’yi geçtik. Bir de Bilim Kurulu var. Allah aşkına kendinize Bilim Kurulu demeyin ya bilime ayıp, ne dedikleri belli değil. Bilim Kurulu var, hikaye tamamen” dedi. Öte yandan koronavirüs aşısın

Giriş Tarihi 06 Nisan 2021, 14:42 Güncelleme 06 Nisan 2021, 14:58
Son dakika: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Bilim Kurulu Üyelerine skandal sözler!

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında bir seneyi aşkın süredir gece gündüz çalışan Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Kocayı hedef aldı.

Kılıçdaroğlu Bilim Kurulu için 'tamamen hikaye' derken "Oturmuşlar oraya, Bilim Kurulu ayrı, Sağlık Bakanı ayrı yerden çalıyor" ifadelerini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun skandal sözleri:
4 Nisan itibarıyla vaka sayısında ABD'yi geçtik. Bir de Bilim Kurulu var. Allah aşkına kendinize Bilim Kurulu demeyin ya bilime ayıp, ne dedikleri belli değil. Bilim Kurulu var, hikaye tamamen. Orada oturanların hiçbirisinin bilimle ilgisi yoktur. İktidar senin kurallarına uymuyorsa izzet-i ikbal ile çekileceksin.

Oturmuşlar oraya, Bilim Kurulu ayrı, Sağlık Bakanı ayrı yerden çalıyor, Saray ise kaç kişi ölürse ölsün diyor. Kontrolü tamamen kaybetmişler ve devleti yönetemiyorlar. Sadece tek düşündükleri koltukları.

Peki bu fatura kime çıkıyor? Saray ve beslemelerinin durumu çok iyi. 1 değil 5 yerden, avro üzerinden maaşlarını alıyorlar. Vergi de ödemiyorlar bunlar. Bunların umurunda değil. 100 kişi değil 100 bin kişi de ölse bunların umurunda değil.

KİMSE AŞI OLAMIYOR DEDİ!
İnsanları aşı olmakta sıkıntı yaşadığını, kimseye sıra gelmediğini savunan CHP Lideri, aşıların akıbetini sordu.

NEREDE BU AŞILAR
Kemal Kılıçdaroğlu, "Şu anda pandemi sürecindeyiz. İnsanlar can derdinde. Aşı bekliyorlar. Nerede bu aşılar? Kim bu aşıları bulacak kim Türkiye'ye getirecek? Kim halkın can güvenliğini sağlayacak? Bu soruyu herkes kendine sormalı." dedi.

KILIÇDAROĞLU DAHİL 17 MİLYON KİŞİYE AŞI YAPILDI
14 Ocak'ta başlattığı koronavirüs aşı kampanyasında birçok ülkeyi geride bırakan Türkiye, sağlık altyapısı yatırımları ve yeterli sağlık çalışanı istihdamının etkisiyle, koronavirüs aşılarını kısa sürede vatandaşlara uyguluyor.

Türkiye'nin dört bir yanında, en ücra köylere kadar dağıtımı yapılan aşıların uygulamaları devam ederken, uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 17 milyonu geçti.

Kemal Kılıçdaroğlu da koronavirüs aşısını sırası geldiğinde yaptırmıştı.