150 kişi 50 milyar dolar... Aralarında İnan Kıraç da var! Fransız Gilbert Chikli sessiz adam lakabıyla çalışmış

Fransız Gilbert Chikli, bakan maskesiyle işadamı İnan Kıraç gibi 150 kişiyi dolandırdı… 50 milyar dolarlık kara para aklamanın merkezinde yer aldığı iddia edilen Chikli'nin kod adı da deşifre oldu: Sessiz adam.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2021 Güncelleme 06 Nisan 2021, 06:59
150 kişi 50 milyar dolar... Aralarında İnan Kıraç da var! Fransız Gilbert Chikli sessiz adam lakabıyla çalışmış

İÇİNDEKİLER

Gilbert Chikli, 2015 yılında Fransa Dışişleri Bakan Jean-Yves Le Drian'ın maskesini taktı. Fransız gazetecileri teröristlerden kurtarma yalanıyla 250 milyon dolar çarptı. Birçok ülkeden iş adamını tuzağına düşüren Chikli'nin İşadamı İnan Kıraç'ı da 4.1 milyon dolar çarptığı ortaya çıkmıştı.

İTALYAN VAR
Türk işadamı Kıraç, olayla ilgili, "4.1 milyon Euro dolandırıldım" diyerek olayı doğrulamıştı. Şimdi Chikli'yle ilgili yeni iddialar ortayla atıldı.

Aralarında İtalya, İngiltere, Rus ve Çinli iş adamlarının olduğu çok önemli bir kara para aklama çetesinin merkezinde yer aldığı belirtilen Chikli'nin paravan hesaplarla 50 milyar doları piyasaya sürdüğü iddia edildi. Chikli'nin kod adının ise 'Sessiz adam' olduğu ve bu sayede irtibat kurulduğuna dikkat çekildi.

FİLMİ DE ÇEKİLDİ


55 yaşındaki Gilbert Chikli ve 35 yaşındaki Anthony Lasarevitsch gibi 7 kişi ömür boyu hapis cezası aldı.

2005 yılında da benzer organizasyonlara imza atan Chikli, 7 yıl hapis cezası almıştı. Fransa'da Je Compte Sur Vous" (Sana Güveniyorum) adlı filme de konu olan dolandırıcılık lideri Chikli'nin evinde Monako Prensi Albert'in de silikon maskesi bulunmuştu. Fransız istihbaratından da ciddi destek aldığına ifade edilmişti.

FRANSIZ MASKESİ
Fransa Dışişleri Bakan Jean-Yves Le Drian'ın yüz maskesiyle dolandırıcılık yapan Gilbert Chikli, uzun bir süre Tel Aviv'deki malikanesinde yaşadı.