Samsun'da sokak ortasında kafasına tekmeler atılarak öldüresiye dövülen kadının görüntüleri Türkiye'yi sarstı

Samsun'da bir kadının, eşi tarafından sokak ortasında hunharca dövülmesi sosyal medyada infial oluşturdu. Şiddete maruz kalan kadın hareketsiz kalmasına rağmen kafasına ve yüzüne defalarca tekme atan cani kocaya kimsenin müdahale etmemesiyse tepki topladı. Korkunç görüntülerin ardından İ.Z. isimli zanlı başsavcılık talimatıyla gözaltına alındı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, "Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 07 Mart 2021, 01:40 Güncelleme 07 Mart 2021, 16:57
Samsun’da sokak ortasında kafasına tekmeler atılarak öldüresiye dövülen kadının görüntüleri Türkiye’yi sarstı

İÇİNDEKİLER

Samsun'da sokak ortasında eşini öldüresiye döven İ.Z. isimli şahıs, sosyal medyayı ayağa kaldırdı.


Baygın halde yerde yatan talihsiz kadının başına defalarca kez tekme, yumruk atıp kafasını yere çarpan zanlı, çevredeki vatandaşlar tarafından linç edildi.

VİDEODAN GELEN DIŞ SES: ZEYNEP DIŞ KAPIYI KİLİTLE, ANAHTARI ÇEK MÜDAHİL OLMA
Eşine, küçük kızının çığlıklarına rağmen defalarca tekme atan koca, kendisine sözlü olarak "Ne yapıyorsun sen" diyenlere de tepki gösterdi. Videoyu çeken kişinin eşine şiddet uygulayan şahsın tepkisi sonrasında "Kapıyı kilitle, anahtarı çek, müdahil olma" gibi ifadeler kullandı.

Korkunç görüntüler sonrası harekete geçen başsavcılık zanlının gözaltına alınması için talimat verdi.

Zanlı, kısa süre içinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü.



BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şahsın, savcılık talimatıyla yakalanarak gözaltına alındığı bildirilmiştir.



ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL: YANINA KÂR KALMAYACAK
Olay hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Abdulhamit Gül, "Samsun'da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Samsun'da sokak ortasında bir kadının çocuğunun yanında eşi tarafından öldüresiye dövülmesi ve kadınının kafasına defalarca tekme atması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.



SANDIKÇI: "ANNENİN DURUMU ÇOK ŞÜKÜR İYİ.. YAVRUMUZ DA UZMANLAR ELİNDE GÖZLEM ALTINDA"
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Anne'nin durumu çok şükür iyi. Yavrumuz da uzmanlar elinde gözlem altında. Bu cani için Bakanımız devrede. Olayın takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.



"BU VAHŞETİN HESABI EN AĞIR ŞEKİLDE SORULACAKTIR"
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Samsun'da yaşanan kan donduran vahşet hepimizi derin bir öfkeye sevketti. Gözü dönmüş cani, emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alındı. Bu vahşetin hesabı en ağır şekilde sorulacaktır. Olayın yakından takipçisiyiz. Şiddete uğrayan anne ile biricik evladının yanındayız" açıklamasında bulundu.



"DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ"
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Samsun'da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır" dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA: HASTANIN HAYATİ SORUNU YOK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da eski eşi tarafından darbedilen kadının hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu bilgileri verdi:

"Bir kadının sokakta, çocuğunun gözü önünde ağır şiddete maruz kaldığı haberi tüm Türkiye'yi üzdü. Samsun'daki olayda 112 Acil ekibimiz 21.11'de gelen çağrı üzerine 21.16'da hastaya, 21.20'de hastaneye ulaştı. Şu an Eğitim Araştırma Hastanesinde olan hastanın hayati sorunu yok."

VALİ DAĞLI: MAĞDURENİN SAĞLIK DURUMU İYİ
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Eğitim Araştırma Hastanesinde müşahede altında tutulan E.M'yi ziyaret etti.

Hastane Başhekimi Ahmet Şen'den bilgi alan Dağlı ve Kılıç, E.M'ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Vali Dağlı, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, konunun takipçisi olduklarını vurguladı.

E.M'nin özel hastanede ilk tedavisinin ardından Eğitim Araştırma Hastanesine getirildiğini ifade eden Dağlı, "Sağlık durumu iyi. Hayati tehlikesinin olmadığını özellikle başhekimimiz ve doktorlar ifade ettiler. Ancak mağdureyi müşahede amaçlı tutmak zorundayız. " dedi.

Dağlı, hayati tehlikenin olmayışının teselli verici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kadına şiddete inşallah bundan sonra bu tür vahim olaylara rastlamayız diyoruz. Geçmiş olsun diliyorum. Böyle acı bir olay yaşadık. Şahıs yakalandı. Şu an gözaltında. Adli işlemleri müteakip adli makamlar gereğini yerine getireceklerdir. Olayı vuku bulduğu andan beri Kaymakamımız, ben, Başsavcım tabi ki tıbbi ekipte olayın üzerindeyiz. Takip ediyoruz. Mağdureyi biraz önce gördük. Şu anda konuşamıyor. Hekimlerimizin söylediği yarın gözünü açacak ve daha iyi olacak."

Hastane Başhekimi Ahmet Şen de hastanın müşahede altına alındığını belirterek, "Kendisi travmaya maruz kalmış. Kafa travması var. Kafada ödemleri var. Beyinde ve boyunda cerrahilik bir bulgumuz yok. Yüz kemikleriyle ilgili bazı patolojik görüntüler var. Batın içinde herhangi bir organ hasarımız yok. Hastamızda şu an için bir hayati tehlikesi olduğunu söylemeyiz. Bilinci açık. Birkaç gün takip edeceğiz." dedi.

Şen, şiddete tanıklık eden 5 yaşındaki küçük çocuğun aile yakınlarının yanında uyuduğunu ifade ederek, "Onunla ilgili bir şey düşünmüyoruz. Ama ruhsal travma tarafı bundan sonra üzerinde daha çok durulması gereken taraf olacak diye düşünüyorum. Ama travmatik lezyon yok şu anda." diye konuştu.

ŞİDDET MAĞDURU KADININ BABASI KONUŞTU
E.M'nin babası İsmail M. ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının sağlık durumunun iyi olmasıyla teselli bulduklarını söyledi. Kızının eski eşinden 2,5 yıl önce ayrıldığını ifade eden İsmail M, "Bize karanlık ne olduğunu bilmiyoruz. Devamlı yapıyor bunu. Devletin bunları salmaması lazım. En ağır cezanın verilmesini istiyoruz. Orada çocuğunun yanında bu hareketi yapıyorsun..." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN