Son dakika: İP'ten istifa eden Ümit Özdağ: HDP ile anayasa çalışmasının 64 saatlik görüntüsü var

Canlı yayında zehir zemberek sözlerle İYİ Parti'den istifasını açıklayan Ümit Özdağ, "Akşener istediği kadar inkar etsin HDP ile anayasa çalışması yapılmıştır. Bu çalışmaların 64 saat görüntüsü var, ben bir bölümünü seyrettim. Aylardan beri Erozan'un bu çalışmalara katıldığını söylüyorum. Farkında mısınız bir kere Özdağ sen yalan söylüyorsun demedi. Neden bu soruyu kendinize sormuyorsunuz? Akşener ve Kılıçdaroğlu, Erozan için konuşuyor." dedi.

Giriş Tarihi 04 Mart 2021, 11:57 Güncelleme 04 Mart 2021, 12:58
Son dakika: İP’ten istifa eden Ümit Özdağ: HDP ile anayasa çalışmasının 64 saatlik görüntüsü var

İÇİNDEKİLER

Partisinden istifa eden Ümit Özdağ'ın çok konuşulacak açıklamaları şu şekilde:

"AKŞENER YALAN SÖYLEDİ"
Aday olmadığımız halde delegelere dağıtılan bir kara listede üstü çizilecek olarak açıklandık. Aday olmayanların üstünü nasıl çizebilirsiniz. Bu liste kim tarafından oluşturuldu? Akşener, bilgisi olmadığını söyledi. Yalan söylediğini düşünüyorum, hatta biliyorum. Bu liste Akşener ve Koray Aydın tarafından oluşturulmuş...

Kongrede demokrasiye nasıl tecavüz edildiyse, bu kongrede de komplo kurulmuş ve arkadan vurulmuşuzdur.

İYİ Parti içindeki FETÖ'cü ilerleme ne yazık ki devam ediyor. Hayatını Türk milliyetçiliği için mücadele vererek, PKK-FETÖ ile mücadele eden Ümit Özdağ'ı Buğra Kavuncu'nun FETÖ ile iktisatlı olduğunu söyleyince ihraç eden zihniyet, Güneysu İlçe Başkanı'nı da tabi ki eder.

"HDP İLE ANAYASA ÇALIŞMASININ 64 SAATLİK GÖRÜNTÜSÜ VAR"

Akşener istediği kadar inkar etsin HDP ile anayasa çalışması yapılmıştır. Bu çalışmaların 64 saat görüntüsü var, ben bir bölümünü seyrettim. Aylardan beri Erozan'un bu çalışmalara katıldığını söylüyorum. Farkında mısınız bir kere Özdağ sen yalan söylüyorsun demedi. Neden bu soruyu kendinize sormuyorsunuz? Akşener ve Kılıçdaroğlu, Erozan için konuşuyor.

İYİ Parti davasına yapılan ihanetler ne yazık ki bununla bitmiyor. 2020 içinde İYİ Parti Genel Sekreteri olan zat, Uğur Poyraz'dan bahsediyorum. Şu anda yetkileri elinden alınmış... Bir öğle yemeğinde CHP'lilerin olduğu bir masada AK Partililerin hazırladığı bir çalışmaya katılıyorum diyor. Akşener'e basın toplantısında bu bilgini doğru olup olmadığını sordum. Akşener bunu geçiştirmeye çalıştı.


Sonuç olarak ilk gün olduğu gibi bugün de bu 3 iddianın arkasındayım. Aradan geçen aylar içinde ortaya koyduğum gerçekler kabul görmüştü. 19 Ekim 2020'de FETÖ'cü sızmayı değerlendiren açıklamalarım üzerinden 24 saat geçmeden hakkımda bir ihraç kararı alındı. 80 il başkanının önüne mektup konularak imza atılması istendi.

İYİ Parti'de benim ihracımla ilgili alınan tek demokratik karar Muğla'da alınmıştır. Diğer 80 ilin başkanları Akşener ve Aydın'ın baskılarıyla imzalamıştır. Bugüne kadar İYİ Parti Genel Merkezi tarafından partinin hiçbir etkinliğine davet edilmedim.

"İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDİYORUM"
Siyaseten iyi tanıdığım Akşener'in beni tekrar İYİ Parti'den ihraç edecek cesareti olmadığını biliyorum. HDP ile aynı masaya oturanlarla, HDP'yi Kürtlerin temsilcisi olarak görüp kapatılmasını istemeyenlerle, aynı partide bulunmam mümkün değildir. İYİ Parti'den istifa ediyorum.

Muharrem İnce ile Ümit Özdağ parti kurarsa alacakları oy oranı yüzde 11 diyor. Akşener'in merakı bizlerin parti kurduğumuz zaman kaç oy alacağımıza dair bir merak, bizim böyle bir merakımız yok.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN




"GÖRÜNTÜLERDE 10'DAN FAZLA KİŞİ VAR"

İYİ Parti'den istifa eden Adem Taşkaya da elinde CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener'in inkar ettiği "federasyon anayasası" çalışmalarının 18 saatlik video kaydının bulunduğunu söylemişti. Taşkaya, "Görüntülerde 4 partinin (CHP, İYİ Parti, SP ve HDP) milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 10'dan fazla kişi var. CHP adına İbrahim Kaboğlu, İYİ Parti adına Ahmet Kamil Erozan, HDP adına Mithat Sancar'ın katıldığı görülüyor. Görüntüler 3,5 ay süren görüşmelerin sadece bir bölümüne ait" demişti.



Ahmet Kamil Erozan

BAŞKA HDP'Lİ DE VAR
"Türkiye'yi kucaklayacak bir anayasa söylemi ile çalışmalar yürüten katılımcıların gündem maddeleri arasında özerklik de var, bu görüntülerle açık açık görülüyor. Çalışmalara CHP adına İbrahim Kaboğlu, İYİ Parti adına Ahmet Kamil Erozan, HDP adına Eş Genel Başkanı Prof. Dr. Mithat Sancar'ın katıldığı görülüyor. Ayrıca başka bir HDP'li ile uzmanlar da var."

EROZAN 'KATILDIM' DEDİ
Anayasa taslağı metninin hazırlandığı dönem İYİ Parti'nin Genel Sekreterliği görevini yürüten Aytun Çıray, İYİ Parti Milletvekili Ahmet Kamil Erozan'ın kendisine "Anayasa görüşmelerine katıldım" dediğini söylemişti. Aytun Çıray şu ifadeleri kullanmıştı: "Şöyle oldu. Ben o sırada genel sekreterdim. O sıfatım dolayısıyla Ümit Bey beni aradı. 'Böyle bir Anayasa çalışması varmış, bilgin var mı?' dedi. 'Bilgim yok' dedim. Ümit Bey bana 'Sayın Kamil Erozan parti adına gitmiş doğru mu?' dedi. 'Bilmiyorum kendisine sorayım' karşılığını verdim. Aradım, sordum. Sayın Erozan 'Bir süreliğine böyle bir çalışmaya katıldım' dedi."

KABOĞLU 2019'DA DOĞRULADI
İbrahim Kaboğlu, 3 Ekim 2019'da HDP, CHP, İYİ Parti ve SP'nin birlikte bir çalışma yaptığını açıklamıştı. CNN Türk'e konuşan Kaboğlu, "2018 Ocak ve Nisan ayında 4 parti arasında yapılan anayasa çalışmasına ilişkin bir bilgidir, doğrudur. CHP, HDP, Saadet Partisi ve İYİ Parti uzmanlarıyla, yetkilileriyle bir ortak paydalar oluşturan anayasa raporu hazırlandı" dedi. Programın sunucusunun yönelttiği "İYİ Parti, HDP'nin orada bulunmasından bir rahatsızlık duymuş muydu?" sorusuna Kaboğlu, "Çalışma yapıldı, çalışmada neler konuşuldu, bunları 2 yıl sonra dile getirmek uygun düşmez ama 4 parti temsilci ve uzmanlarının katılımıyla bir anayasa çalışması yapıldı" ifadelerini kullandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Haziran 2018'de Sözcü Gazetesi'ne verdiği röportajda, Millet İttifakı olarak yeni anayasa çalışması yaptıklarını açıklamıştı ve "Şu anda elimizde mutabakat metni var" ifadelerini kullanmıştı.