Biontech aşısı kimin, hangi ülkenin? Biontech aşısı ne zaman gelecek?

Biontech aşısı ne zaman gelecek? Biontech aşısı kimin, hangi ülkenin? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Biontech aşılarının Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Milyonlarca aşının geleceğinin duyurulmasının ardından Biontech aşısı ne zaman gelecek? Biontech kimin? Biontech hangi ülkenin?

Giriş Tarihi 25 Şubat 2021, 23:06 Güncelleme 25 Şubat 2021, 23:06
Biontech aşısı kimin, hangi ülkenin? Biontech aşısı ne zaman gelecek?

İÇİNDEKİLER

Biontech aşısı kimin? Biontech hangi ülkenin? Biontech aşısı ne zaman gelecek? gibi sorulara yanıt aranıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasının ardından gözler aşıların ne zaman Türkiye'ye getirileceğine çevrildi. Peki Biontech aşısı ne zaman gelecek? İşte aşı hakkında merak edilen bilgiler...

BIONTECH AŞISI KİMİN?

Pfizer Anonim Şirketi, dünyanın önde ilaç şirketlerinden biridir. Dünya ve Türkiye ilaç sektörünün önde gelen firmalardandır. Charles Pfizer ve Charles Erhart adlı kuzenler tarafından 1849 yılında kurulmuş olup; hâlâ etkinliğini sürdürmektedir.

Pfizer, Amerikan çok uluslu bir ilaç şirketidir. Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden biridir ve toplam gelire göre en büyük ABD şirketlerinin 2018 Fortune 500 listesinde 57. sırada yer almaktadır.

BioNTech, ciddi hastalıkların tedavisine hastaya özel bir yaklaşım için aktif immünoterapilerin geliştirilmesi ve üretilmesine adanmış bir Alman biyoteknoloji şirketidir.

BIONTECH NE ZAMAN GELECEK?

BioNTech ile ilgili ilk etapta gelebilecek aşı miktarı 800 bin olacak, toplam 4,5 milyon. 5 milyona tamamlanması için de çaba sarf edilecek.