Hafta sonu dolmuşlar, otobüsler, taksiler çalışıyor mu? 20-21 Şubat otobüsler çalışacak mı?

Hafta sonu dolmuşlar otobüsler taksiler çalışıyor mu? 20 – 21 Şubat tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağında vatandaşlar dolmuş, otobüs, taksi gibi toplu taşıma araçlarının çalışıp çalışmadığını merak ediyor. Bilindiği üzere hafta sonlarını kapsayan sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Peki hafta sonu dolmuşlar otobüsler taksiler çalışıyor mu?

Giriş Tarihi 19 Şubat 2021, 23:36 Güncelleme 19 Şubat 2021, 23:36
Hafta sonu dolmuşlar, otobüsler, taksiler çalışıyor mu? 20-21 Şubat otobüsler çalışacak mı?

İÇİNDEKİLER

20-21 Şubat tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar hafta sonunu evlerinde geçirecek. İstisna kapsamında olan ve dışarı çıkması serbest olan vatandaşlar ise, hafta sonu dolmuşlar otobüsler taksiler çalışıyor mu sorusuna yanıt arıyor.

HAFTA SONU OTOBÜSLER DOLMUŞLAR ÇALIŞIYOR MU?

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı gün ulaşım hizmetleri verilmeye devam edilecek. Vatandaşlar genelgede belirtilen durumların varlığı halinde toplu ulaşım araçlarıyla veya Bakanlığımıza ait EBAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

Belirtilen mazeretleri taşımayan kişilerin şehirlerarası seyahatleri ise ancak toplu ulaşım araçları (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) kullanılmak suretiyle mümkün olacaktır. İşi ile ilgili illiyetini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

Ayrıca, Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri de hafta sonu sokağa çıkma yasağından muaf tutuluyor.

Toplu taşıma veya ulaşım araçlarının sokağa çıkma yasağında çalışma saatleri için ilgili yaşadığınız şehrin belediyesinin web sayfasını ziyaret edebilir veya çağrı merkezini arayabilirsiniz.