İSTANBUL HAVA DURUMU | Aniden bastıran kar yağışının sebebi ortaya çıktı! Deniz etkisiyle buz kristali...

Son dakika hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait internet sitesi üzerinden yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurdun büyük bölümünü günlerdir adeta esir alan kar yağışının bugün de yer yer etkili olacağı belirtildi. Özellikle Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Bursa çevreleri ile Ordu, Giresun, Tokat, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevreleri için "yoğun kar yağışı" uyarısı yapıldı. Günlerdir kar yağışı devam eden İstanbul için de yeni tahminlerde bulunuldu. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte 17 Şubat 2021 Çarşamba günü hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 17 Şubat 2021, 06:27 Güncelleme 17 Şubat 2021, 12:30
İSTANBUL HAVA DURUMU | Aniden bastıran kar yağışının sebebi ortaya çıktı! Deniz etkisiyle buz kristali...

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da 14 Şubat'tan itibaren aralıksız yağan kar yağışı haftanın 3'üncü günüde de devam ediyor. Etkili olan kar yağışı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de trafik yoğunluğuna yol açtı.



TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 62'Yİ GÖRDÜ
15 Temmuz Şehitler Köprüsünde çift yönlü trafik oluştu. Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçmeye çalışan sürücüler zor anlar yaşadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik yoğunluk haritasına göre trafik yoğunluğu saat 08.40 itibariyle yüzde 62'yi gördü.

İSTANBUL'DA GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR!
Sabah saatlerinden bu yana yeniden etkili olan kar yağışıyla birlikte İstanbul'da adeta göz gözü görmedi. Birçok ilçede yoğun kar yağışı hız kesmeden etkisini öğle saatlerine kadar sürdürdü.

ANİDEN BASTIRAN KARIN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI
İstanbul'da etkili olan kar yağışının sebebinin 'deniz etkisi' olduğu belirtildi. NTV'nin haberine göre kar yağışının deniz etkisi ile hızlandığı ve bulgur tanesi şeklinde yağarak şehri esir aldığı belirtildi. Bulgura benzeyen şekilde buz kristali yağışının gün içinde sürebileceği kaydedildi.

İşte ani kar yağışı ile ilgili detaylı bilgi:
"Biz buna teknik olarak 'deniz etkisi' diyoruz. Her zaman gerçekleşmez. Şöyle düşünün: Karadeniz üzerinden nemi ya da bulutu kütle halinde alıp İstanbul üzerine taşıdı.

Evet bugün bu kadar yoğun kar yağışı beklemiyorduk. Çünkü dediğim gibi deniz etkisi her zaman gerçekleşmez. Sürpriz kar yağışı böyle gerçekleşiyor. Deniz etkisi olmayabilirdi. Sabah saatleri değil öğlen saat 1'de de olabilirdi.

Öğleden sonrayla akşam arasında uzun bir süre ara verecek kar yağışı. Hatta güneş çıkabilecek.

BUZ KRİSTALİ YAĞABİLİR
Bu arada bugün buz kristalleri yağabilir. Bu ne kadar ne dolu. Bulgura benzer küçük dolu taneleri yağabilir. Halk arasında buna bulgur deniyor.

Karın en yoğun olduğu zaman sabah saatiydi. Öğleden sonra ve akşam bu kadar yoğun, en azından birden bastıracak kar yağışı beklemiyoruz.

Henüz bitmedi. Bu gece yarısı ile yarın sabah kısım kısım kuvvetli yağış var. Sıcaklıklar cuma günü artacak. Cuma gününden itibaren kar yağışı İstanbul'u terk edecek."

İŞTE MGM'NİN YENİ TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege'nin kuzeyi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Bursa'nın kuzey kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Malatya, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Marmara bölgesi ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların iç kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette; Marmara ve Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa); Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Batı Akdeniz ve Doğu Anadolu'da fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Bursa'nın kuzey kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Malatya, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın kuzey, kuzeydoğulu yönlerden Marmara ve Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa), Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa); Doğu Anadolu'da güney ve güneydoğulu yönlerden fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Yurdumuzun kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TÜRKİYE GENELİ İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

MARMARA
Çok bulutlu, doğusunun akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kocaeli, Sakarya ve Yalova ile Bursa'nın kuzey ve doğu çevrelerinde yer yer yoğun olması, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 1°C
Çok bulutlu

İSTANBUL °C, 4°C
Çok bulutlu, Avrupa Yakası hafif olmak üzere, il geneli kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 2°C
Çok bulutlu

KOCAELİ °C, 3°C
Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege'nin kuzey kesimleri ile Afyon'un doğu çevrelerinin bu sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, -3°C
Çok bulutlu, doğu çevreleri sabah erken saatlerde hafif kar yağışlı

DENİZLİ °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey çevreleri sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yağışlı geçeceği; yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

ADANA °C, 13°C
Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

HATAY °C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ISPARTA °C, -2°C
Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde doğusu kar yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu

ÇANKIRI °C, -3°C
Çok bulutlu, kuzey çevreleri hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, -1°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, iç kesimlerde hafif olmak üzere, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, -2°C
Çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı

DÜZCE °C, 1°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KASTAMONU °C, -3°C
Çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Ordu, Tokat, Giresun çevrelerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 0°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

RİZE °C, 4°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

SAMSUN °C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

TRABZON °C, 4°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin batısında karla karışık yağmur; orta ve güney kesimlerinde ise yoğun kar şeklinde görülmesi, gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZİNCAN °C, 5°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ERZURUM °C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN °C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

GAZİANTEP °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

SİİRT °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ŞANLIURFA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

17-21 ŞUBAT 2021 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ


17 ŞUBAT 2021 ÇARŞAMBA TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

18 ŞUBAT 2021 PERŞEMBE TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

19 ŞUBAT 2021 CUMA TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

20 ŞUBAT 2021 CUMARTESİ TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU



21 ŞUBAT 2021 PAZAR TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU