14 Şubat sevgiliye güzel sözler! Eşe, nişanlıya, kız erkek arkadaşa Sevgililer Günü cep telefonu mesajları! SMS ve resimli anlamlı

2021 senesi Sevgililer Günü geldi çattı. Türkiye'de koronavirüs pandemisinin gölgesinde geçecek ilk Sevgililer Günü olan 14 Şubat 2021'de sokağa çıkma yasağı olacak. Sokağa çıkma yasağının geçerli olduğu Pazar günü caddeler bom boş olacak. Vatandaşlar eşe, nişanlıya, kız erkek arkadaşa Sevgililer Günü cep telefonu mesajlarını araştırmaya başladı. Modern anlamda ki Sevgililer Günü 14 Şubat 1800 yıllarında Amerika'lı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasıyla başladı ve bu Sevgililer Günü hediyesinin yollanması pek çok insana yayılarak toplumsal bir olay haline geldi. İşte 14 Şubat sevgiliye SMS resimli anlamlı ve güzel sözler

Giriş Tarihi 14 Şubat 2021, 08:55 Güncelleme 14 Şubat 2021, 08:55
14 Şubat sevgiliye güzel sözler! Eşe, nişanlıya, kız erkek arkadaşa Sevgililer Günü cep telefonu mesajları! SMS ve resimli anlamlı

İÇİNDEKİLER

14 Şubat sevgiliye güzel sözler! Eşe, nişanlıya, kız erkek arkadaşa Sevgililer Günü cep telefonu mesajları! SMS ve resimli anlamlı... 14 Şubat Sevgililer Günü geldi. Sevgililer Günü'nün gelmesi ile birlikte vatandaşlar en güzel mesajları araştırmaya başladı. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevgilinize gönderebileceğiniz en güzel mesajlar, resimler. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sokağa çıkma yasağı var. İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen "Sevgililer Günü"nü de kapsayan 12-13-14 Şubat tarihlerine ilişkin düzenleme genelgesinde bazı işyerlerinin çalışma saatlerinde düzenleme yapıldığına yer verildi. Modern anlamda ki Sevgililer Günü 14 Şubat 1800 yıllarında Amerika'lı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasıyla başladı ve bu Sevgililer Günü hediyesinin yollanması pek çok insana yayılarak toplumsal bir olay haline geldi. Bunun sonucunda Sevgililer Günü gittikçe ticarileşerek Sevgililer Günüticari getirisi fazla olan günlerden biri olarak yerleşti.

SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

14 Şubat Sevgililer Günü'nde sokağa çıkma yasağı var. İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen "Sevgililer Günü"nü de kapsayan 12-13-14 Şubat tarihlerine ilişkin düzenleme genelgesinde bazı işyerlerinin çalışma saatlerinde düzenleme yapıldığına yer verildi. Yayımlanan ek genelgeye göre, çiçek satışı yapmakta olan işyerlerinin çalışmaları şu şekilde düzenlendi:

12 Şubat 20.00-00.00 arasında evlere servis,

13-14 Şubat 10.00-17.00 arasında iş yerinden ve evlere servis,

17.00-00.00 arasında ise sadece evlere servis,

şeklinde hizmet verebilecek.

SEVGİLİLER GÜNÜ MESAJLARI

Biz de bu yazımızda en güzel Sevgililer Günü mesajlarına yer verdik.

Bana cenneti anımsatan gülüşünü bir ömür görmek istiyorum.

Ben bir serçe, karın tokluğuna aşık oldum sana. Sevgililer günümüz kutlu olsun.

Can yoladaşım, hayat arkadaşım, sırdaşım, tek dayanağım, gönüldaşım. Birlikte nice sevgililer gününe. Seni çok seviyorum

Sana layık olmak için hayatım boyunca çalışacağıma, sana tüm mutlulukları yaşatacağıma söz veriyorum. İyi ki canımsın, bitanemsin. Sevgililer Günümüz kutlu olsun.

Gökyüzü bir parça kağıt , balıklar ise vidik kalem, deniz bir şişe mürekkep olsa sana olan aşkımı anlatmaya yetmez. Sevgililer günümüz kutlu olsun sevgilim.

Her gökkuşağının altında bir hazine yatarmış. Sen benim gökkuşağımın sonu en değerli en iyi hazinemsin.

Komis sevgililer günü mesajları:

Sevgililer günü hediyeme sevgili bulmam lazım.

Sevgililer günü iptal oldu! Şaka şaka yine yalnızım da!

Sevgililer günü gelse de, üzerine bir bardak soğuk su içsek.

14 Şubat kuyumcuları kalkındırma ve zenginleştirme günü kutlu olsun.

Kasım'da aşk başkaysa; sevgililer günü neden Şubat ayında kutlanıyor.

14 Şubat Sevgililer Günü için eleman alımı başlamıştır, bilginize.

Sevgililer günü varda yalnızlar günü niye yok? Biz daha kalabalığız bence.

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR?

Şubat ayının aşk ile ilişkilendirilmesi Antik Çağlara kadar dayanmaktadır. Antik Yunan'da Ocak ayı ile Şubat ortasında kalan zaman Gamelyon olarak adlandırlırdı ve bu dönem Zeus ile Hera'nın kutsal evliliğine adanmıştı. Antik Roma'da ise 15 Şubat bereket tanrısı Lupercus'un onuruna Lupercalia olarak kutlanırdı. Bu özel günde Lupercus'un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi ve ardından kafalarının üzerlerine koydukları kurban derisi ile Roma sokaklarında koşturarak gördükleri herkese dokunurlardı.

Bu esnada genç kızlar gönüllü olarak ileri atılırlar ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çalışırlardı. O dönemde bu dokunuşların doğurganlıktaki bereketi arttırdığına inanılırdı. Bu bayramın arifesinde yani 14 Şubat'ta ise genç kız ve erkeklerin isimleri kuraya yazılır ve bayram süresince çift olamaları sağlanırdı. 469 yılında Papa Roma bu ritüeli yasaklayarak yalnızca kura çekilişine izin verdi. Bu çekilişte de kız isimleri yerine yalnızca aziz isimlerinin yazılmasına izin verdi. Bunun sebebi de uygulamanın Hristiyanlık inancıyla uyuşmamasıydı. Bazı ülkelerde St. Valentine Day (Aziz Valentine Günü) olarak anılan Sevgililer Günü ile ilgili tarihsel süreçte kesin bir kayıt bulunmamaktadır. Sevgililer Günü için bir efsane olabileceği düşünenler debulunmaktadır.

Katolik Ansiklopedisi'nde Aziz Valentine ismi geçsede 14 Şubat tarihine kayıtlı olan Aziz Valentine sayısı üç tane olduğu için hangisinde kaynaklandığı hakkında kesin bir bilgi yoktur. Farklı tarihi dökümanlarda da bu özel günden bahsedilmemektedir. Fakat 14 Şubat günü 496 yılında Papa Gelasius tarafından Valentine onuruna kutlama günü olarak ilan edilmiştir. 1969 yılına kadar kilise takviminde bulunan 14 Şubatkutlamaları bu tarihte kilise takviminden çıkarılmıştır. Sevgililer Günü ile 14 Şubat bağlantısı ilk olarak 14. yy. da kaynaklarda görülmektedir. 1381 tarihli Parlement of Foules adlı kitaba göre, Fransa'da ve İngiltere'da 14 Şubat geleneksel olarak kuşların çiftleşme günü olarak bilinmekteydi. Günün bu özelliğinden dolayı sevgililer birbirlerine güzel sözler yazan notlar vermekteydi ve bu notlarda birbirlerine Valentine diye hitap etmekteydiler. Aziz Valentine ile Sevgililer Günü ilişkisinin 14. yy.da ortaya çıktığı düşünülmektedir.

İLK SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ

Modern anlamda ki Sevgililer Günü 14 Şubat 1800 yıllarında Amerika'lı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasıyla başladı ve bu Sevgililer Günü hediyesinin yollanması pek çok insana yayılarak toplumsal bir olay haline geldi. Bunun sonucunda Sevgililer Günü gittikçe ticarileşerek Sevgililer Günüticari getirisi fazla olan günlerden biri olarak yerleşti.

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN ŞİİR

Sevgi, el ele tutuşmaktır,
Sevgi, göz göze bakışmaktır.
Sevgi, bir kelebek,
Sevgi, bazen de bir çiçek.
Sevgi, hırlaşmak değil paylaşmak,
Sevgi, kavga değil aşkla yaklaşmak.
Sevgi, yürekte duyulan kıpırtı,
Sevgi, gözde görülen pırıltı.
Sevgi, yuva sıcağı,
Sevgi, ana kucaşı.
Sevgi, esirgemek, kollamak,
Sevgi, bir yetim saçı okşamak.
Sevgi, goncadır, gül olup açılan,
Sevgi, şekerdir, dillerden saçılan.
Sevgi, çevredir, yeşildir daldır,
Sevgi, sohbettir, muhabbettir baldır.
Sevgi, gönlü hoş tutan hece,
Sevgi, aydınlık, pırıl pırıl gece.
Sevgi, var ile yok arası,
Sevgi, iki kaşın arası.
Sevgi, nimet, aş ekmek,
Sevgi, bir türkü, bir gayde çekmek.
Sevgi, var olmak, var olanı bilmek,
Sevgi, haddini bilmek, kendine gelmek.
Sevgi, kul olmak, kulluk etmek,
Sevgi, Yaradan'a şükretmek.
Sevgililer Günü, bizim için hergün.

Sen sevdiğimsin her anımda aklımda olansın
En değerli varlığımsın en başta aşkımsın
Varlığımın sebebisin
Gülüşlerin bana yeter gülüm
İkazsızca seviyorum diye biliyorum işte
Leyla'yı andırdın bana mecnun misaliyim
Ey deli yüreğimin dermanı, devası
Resimlerin ağlatıyor aşkını ben de

Güller sıralandı aralarında ki tek güzel sensin
Üstüne aşkım yazılı
Ne güzelsin sen
Üzülme sevdiğimsin sevgilim sevgililer günün kutlu ve benimle olsun…