İstanbul Valiliği açıkladı: "Boğaziçi misafirhanemiz sizi bekliyor" videosunu çeken kişi figüran çıktı!

Son dakika haberi... CHP ve HDP yandaşlarının Boğaziçi Üniversitesi üzerinden giriştiği provokasyon sürüyor. İstanbul Valiliği bugün, Duvar, Yeniçağ, Oda TV, gibi yayın organlarının yaydığı "Boğaziçi misafirhanemiz sizi bekliyor" ve "Polisten 'Boğaziçi misafirhanemiz' videosu" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, videoyu çeken şüpheli şahsın yakalandığı ve Ümraniye'deki bir dizi film platosunda dezenfektan görevlisi ve figüran olarak çalıştığının tespit edildiği bildirildi.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2021, 19:08 Güncelleme 10 Şubat 2021, 19:19
İstanbul Valiliği açıkladı: Boğaziçi misafirhanemiz sizi bekliyor videosunu çeken kişi figüran çıktı!

İÇİNDEKİLER

CHP ve HDP yandaşlarının Boğaziçi Üniversitesi üzerinden giriştiği provokasyon sürüyor.

İstanbul Valiliği bugün, Duvar, Yeniçağ, Oda TV gibi yayın organlarının yaydığı "Boğaziçi misafirhanemiz sizi bekliyor" ve "Polisten 'Boğaziçi misafirhanemiz' videosu" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı.

VİDEOYU ÇEKEN YAKALANDI
İstanbul Valiliği, bazı sosyal medya hesapları ve basın-yayın kuruluşlarında yer alan videoyu çeken ve paylaşan şüpheli M.D'nin yakalandığını bildirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce "Boğaziçi misafirhanemiz sizi bekliyor" ve "Polisten 'Boğaziçi misafirhanemiz' videosu" başlığıyla paylaşılan video görüntüleriyle ilgili incelemede yapıldı.

Çalışma sonucunca bahse konu görüntüleri çeken ve sosyal medyada paylaştığı tespit edilen M.D. isimli şahıs Sultangazi'de yakalandı.

FİGÜRAN ÇIKTI
Şüpheli şahsın, Ümraniye'deki bir dizi film platosunda dezenfektan görevlisi ve figüran olarak çalıştığı tespit edildi.

Şahsın ifadesinde, bir ay kadar önce çektiği görüntüleri, Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili olaylar nedeniyle sosyal medya ve basında yer alan güvenlik güçlerine hakaret içerikli paylaşımlara tepki olarak hazırladığını ve sosyal medya hesabında paylaştığını belirtti.

Ayrıca, görüntülerin çekildiği yerde yapılan incelemede İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli ve belirtilen isimli bir polis memurunun bulunmadığı tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak adli soruşturma başlatıldı.

Figüranın çektiği videoyu 'polis' diye algı yapan yayın organları:

Oda TV'nin haberi

Artı Gerçek'in haberi:

Duvar'ın haberi:

Yeniçağ'ın haberi:

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN