İşte gurur veren bir başarı hikayesi: Yüzde 98 engelli Hatice Özkan, uzaktan eğitimle 5 fakülte bitirdi

Yüzde 98 engelli Hatice Özkan, uzaktan eğitimle 5 fakülte bitirdi. Altıncı okula devam etti. Odasının duvarını, lisans ve lisansüstü diplomalarıyla süsledi. Özkan, "Bedensel engelim var, ama zihni engelim yok Allah'a şükür" diyerek yaşam azmini anlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2021 Güncelleme 09 Şubat 2021, 07:01
İşte gurur veren bir başarı hikayesi: Yüzde 98 engelli Hatice Özkan, uzaktan eğitimle 5 fakülte bitirdi

İÇİNDEKİLER

Eskişehir'de vücudunu fiziksel anlamda yüzde 98'ini kullanamayan Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası Hatice Özkan, engel tanımadı. Herkesin taktirini kazandı. Doktorların 10 aylıkken SMA teşhisi koyduğu Özkan, 19 yıllık eğitim hayatında farklı bölümlerden başarıyla diploma aldı. Özkan, ilkokuldan bu yana hep uzaktan eğitim aldı.

Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Adalet, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümlerinden mezun oldu. Şu anda 6'ıncı bölümü bitirmek için gün saymaya başladı. Ayrıca 3 okulda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Anadolu Üniversitesi'nin AKADEMA platformunda verdiği çevrimiçi derslerle farkındalık oluşturmaya da başladı. Burada engellilere yönelik, ama hedef kitlesi tüm toplum olan, engellilerin başarıları ile farkındalıklarını anlatan 6 haftalık bir eğitimin danışmanlığını yapmaya başladı.

Özkan'ın verdiği canlı derslere, yurtdışında da katılım olduğu anlaşıldı. Özkan, "Engellilerin başarı videolarıyla dersimin içeriklerini anlattım. Çünkü insanlara ancak başardıklarınızla bir şeyleri gösterebilirsiniz. Ben de bu eğitimle hem kendi başarımı hem de engellere rağmen insanların neler başarabildiklerini anlatarak farkındalık oluşturmayı amaçlıyorum" ifadelerini kullandı.