İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İstanbul 5 günlük hava durumu! Meteoroloji uyardı...

İstanbul'da fırtınanın etkili olması ve havaların soğuması nedeniyle İstanbul 5 günlük hava durumu merak ediliyor. İstanbul'da kar ne zaman yağacak sorusu gündem oldu. Meteoroloji uzmanlarının verdiği verilere göre, hava sıcaklıklarında Cuma gününden itibaren düşüş yaşanacak. Pazar günü ise Marmara Bölgesi'nde kar yağışının etkili olabileceği tahmin ediliyor. Peki İstanbul kar ne zaman yağacak?

Giriş Tarihi 09 Şubat 2021, 09:44 Güncelleme 09 Şubat 2021, 09:48
İstanbul’da kar ne zaman yağacak? İstanbul 5 günlük hava durumu! Meteoroloji uyardı...

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da bu kış kendisini gösteren kar yağışı geri dönüyor! Hava sıcaklıklarının tekrar mevsim normallerinin üstüne çıkmasının ardından, soğuk hava dalgası geliyor. Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 10 derece birden düşmesi ve kar yağışının görülmesi bekleniyor.

İSTANBUL KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

mevsim normallerinin üzerinde giden sıcaklıklar cuma gününden itibaren 10 derece düşecek. Yurt genelinde büyük oranda etkili olacak soğuk havanın kar yağışını da beraberinde getireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Hava sıcaklıklarının cuma gününe kadar mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği, cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarına, yer yer altına düşeceği tahmin ediliyor" denildi.

Salı günü kıyı bölgeleri ve Doğu Anadolu'da sağanak yağış bekleniyor. Fakat hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek hatta Karadeniz'de hava sıcaklığı 25 dereceye kadar çıkıyor.

Çarşamba günü ise yurt genelinde sağanak yağış etkili olacak. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde sağanak yağış bekleniyor. İzmir, Muğla, Antalya, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis'te yoğun sağanak yağış görülecek.

Perşembe günü sağanak yağış yurdu kıyı kesimler hariç terk ediyor. İstanbul'da bulutlu bir hava Ankara'da ise güneşli bir hava etkili olacak.

Perşembe günü kıyı kesimlerinde etkili olan sağanak yağış cuma günü yurdun büyük bölümüne yayılıyor. Cuma gününden itibaren hava sıcaklıkları düşmeye başlayacak.

Beklentilere göre; hava sıcaklıkları Cuma gününe kadar mevsim normallerinin 6-12 derece üzerinde seyretmesi beklenirken öte yandan Cuma günü kuzeybatı kesimlerinden başlayarak hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor. Birçok ilimiz Pazar ve Pazartesi günü ise kar yağışının etkisinde olacak.