İrfan Fidan kimdir, nereli? Anayasa Mahkemesi Üyesi İrfan Fidan biyografisi nasıl?

İrfan Fidan kimdir nereli? Anayasa Mahkemesi Üyesi İrfan Fidan kimdir sorusuna arama motorlarında yanıt aranıyor. Anayasa Mahkemesi Üyeliği'ne seçilen İrfan Fidan yemin ederek görevine başladı. Yemin töreninin ardından İrfan Fidan kimdir sorusu gündem oldu.

Giriş Tarihi 09 Şubat 2021, 12:15 Güncelleme 09 Şubat 2021, 12:15
İrfan Fidan kimdir, nereli? Anayasa Mahkemesi Üyesi İrfan Fidan biyografisi nasıl?

İÇİNDEKİLER

İrfan Fidan kimdir? İrfan Fidan biyografisi nasıl? Anayasa Mahkemesi üyeliğine Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Yargıtay Üyesi İrfan Fidan seçilmişti. Yemin ederek görevine başlayan İrfan Fidan kimdir sorusuna yanıt aranıyor.

İRFAN FİDAN KİMDİR?

Ordu'nun Fatsa ilçesi nüfusuna kayıtlı İrfan Fidan, Akkışla Cumhuriyet Savcısı olarak 1999 senesinin Ağustos ayında görevine başladı.

Öte yandan sırasıyla Aşkale, Çaycuma, Dörtyol, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı görevlerinde bulundu.

İrfan Fidan, 2015 yılı Şubat ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu ve 26.07.2016 tarihinde de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak iş başı yaptı. HSK Genel Kurulu tarafından İrfan Fidan, 27 Ekim 2020 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi.

Son olarak İrfan Fidan, 2021 yılının Ocak ayında yapılacak olan Anayasa Mahkemesi Üyeliği için Yargıtay Genel Kurulunda yapılacak seçimde aday oldu.