Almanya’daki manastır soruşturmasında şok: Öksüz ve yetim çocuklar iş adamlarına satılmış

Almanya manastır raporuyla karıştı. ABD merkezli Daily Beast gazetesi, 560 sayfalık soruşturma raporunun bazı bölümlerini yayımladı. Raporda 1960 ve 1970’li yıllar arasında Almanya’nın Speyer kentinde bulunan bir manastırda görev yapan rahibelerin korkunç planı anlatıldı. Söz konusu rahibelerin öksüz ve yetim çocukları, işadamları ve din görevlilerine ‘sattıkları’ detaylı bir şekilde yer aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2021 Güncelleme 05 Şubat 2021, 07:01
Almanya’daki manastır soruşturmasında şok: Öksüz ve yetim çocuklar iş adamlarına satılmış

İÇİNDEKİLER

Almanya manastır raporuyla karıştı. ABD merkezli Daily Beast gazetesi, 560 sayfalık soruşturma raporunun bazı bölümlerini yayımladı.

Raporda 1960 ve 1970'li yıllar arasında Almanya'nın Speyer kentinde bulunan bir manastırda görev yapan rahibelerin korkunç planı anlatıldı.

Söz konusu rahibelerin öksüz ve yetim çocukları, işadamları ve din görevlilerine 'sattıkları' detaylı bir şekilde yer aldı.

Rapora göre, cinsel taciz ve istismara maruz kalan çocuklardan bazıları önce zorla iş adamlarına yollandı. Sonrasında da giysilerini kırıştırdıkları ya da kıyafetlerini kirlettikleri için rahibeler tarafından cezalandırıldı.

Raporda, çoğu 8-14 yaşları arasındaki 175 çocuğun 20 yıl boyunca tacize uğradığı bilgisi de yer aldı. Hatta bazı çocukların evlat edinilmesinin kasıtlı olarak yasaklandığı veya rahibelerin onları satmaya devam edebilmeleri için koruyucu bir eve götürüldükleri ortaya çıktı.