Başkan Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri PKK'nın uykularını kaçırdı! PKK üst düzey yöneticilerinde Sincar operasyonu korkusu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde gazetecilerin Sincar operasyonu sorusuna “Bir gece ansızın gelebiliriz” açıklaması PKK’nın üst yöneticilerinin uykularını kaçırdı. Uzmanlar, terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin, "yeni Kandil" yapmaya çalıştığı Sincar'a yönelik harekat söylemlerinin, örgütün sözde yöneticileri arasında büyük panik ve moral bozukluğu yarattığını, düzenlenen saldırılarla örgütteki çözülmenin önüne geçilmesinin amaçlandığını belirtti.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2021, 12:29 Güncelleme 04 Şubat 2021, 12:38
Başkan Erdoğan’ın Bir gece ansızın gelebiliriz sözleri PKK’nın uykularını kaçırdı! PKK üst düzey yöneticilerinde Sincar operasyonu korkusu

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sincar operasyonu hakkında yaptığı açıklama PKK'da korku yarattı. Yurt içinde ve yurt dışında PKK'ya göz açtırmayan Türk askeri, teröristlerin korkulu rüyası oldu.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sincar operasyonu hakkındaki soruları Üsküdar Kerem Aydınlar Camii çıkışında yanıtlamıştı.

Başkan Erdoğan, "Ortak operasyonları her zaman yapmaya hazırız ama bunları açıklamak suretiyle bu operasyonlar yapılmaz. Her zaman benim bir sözüm var 'Bir gece ansızın gelebiliriz' olay budur." ifadelerini kullandı.

PKK'DA SİNCAR PANİĞİ
Terör örgütü PKK/YPG tarafından Suriye'nin kuzeyinde son 1 yılda düzenlenen terör saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 182 kişi öldü, 767 kişi yaralandı. Teröristlerin bölgede sağlanan huzur ve istikrar ortamını bozmaya çalıştığını aktaran güvenlik uzmanları, saldırıların zamanlamasına dikkat çekerek, olası Sincar harekatının terör örgütünde paniğe neden olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği saldırılarla bölgede sağlanan huzur ve istikrar ortamını bozmaya çalışıyor.

Son 1 yılda sivillere yönelik 248 saldırı gerçekleştiren teröristler, aralarında çocukların da bulunduğu 182 masum insanı öldürdü, 767 kişiyi yaraladı. Patlayıcı yüklü araçlarla yapılan saldırıların Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristlerden arındırdığı ve bölge halkını huzura kavuşturduğu Afrin, El Bab, Cerablus ve Rasulayn gibi bölgelerde yoğunlaşması dikkat çekiyor.

Güvenlik uzmanları, teröristlerin söz konusu saldırılarıyla sivilleri korkutmayı ve zorla yerlerinden ayrılmalarını sağlamayı amaçladığını belirtti.

PKK/YPG'li teröristlerin özellikle sivillerin yoğun bulunduğu yerlerde ve saatlerde saldırılarını gerçekleştirdiğine dikkati çeken uzmanlar, patlayıcı yüklü araçlarla düzenlenen saldırıların bölge halkını yıldırmaya yönelik olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Teröristlerin Suriye'nin kuzeyinde huzur ve istikrarı bozmak için düzenlediği saldırılarla TSK'nın bölgeye huzur getiren faaliyetlerini ve insani yardım çalışmalarını gölgelemeyi de amaçladığını belirten güvenlik uzmanları, saldırıların zamanlamasına da dikkat çekti.

Uzmanlar, terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin, "yeni Kandil" yapmaya çalıştığı Sincar'a yönelik harekat söylemlerinin, örgütün sözde yöneticileri arasında büyük panik ve moral bozukluğu yarattığını, düzenlenen saldırılarla örgütteki çözülmenin önüne geçilmesinin amaçlandığını belirtti.