10 milyonluk vurgun yapıp paraları Dubai ve Hollanda'da yedi: Mehmet Pekşen, önceki gün gözaltına alındı

Mehmet Pekşen, iddiaya göre müdürü olduğu Denizli Eskere’de Orman İşletme Müdürlüğü’ndeki binlerce ağacı kesip sattı. 10 milyon TL’lik vurgun yaptığı iddiasıyla tutuklanan Pekşen’in paraları da Dubai ve Hollanda’da yaptığı lüks tatillerde yediği öne sürüldü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2021 Güncelleme 02 Şubat 2021, 07:01
10 milyonluk vurgun yapıp paraları Dubai ve Hollanda’da yedi: Mehmet Pekşen, önceki gün gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Mehmet Pekşen, iddiaya göre müdürü olduğu Denizli Eskere'de Orman İşletme Müdürlüğü'ndeki binlerce ağacı kesip sattı.

10 milyon TL'lik vurgun yaptığı iddiasıyla tutuklanan Pekşen'in paraları da Dubai ve Hollanda'da yaptığı lüks tatillerde yediği öne sürüldü.

KABUL ETMEDİ


Aman ormancı, ne yaptın ormancı! Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Eskere Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli işletme müdürü Mehmet Pekşen'le ilgili iddialar, akıllara bu şarkıyı getirdi.

Pekşen'in damgalanmamış binlerce ağacı kesip, sattığı ve 10 milyon TL'yi geçen vurgun yaptığı iddia edildi. Olayla ilgili işletme müdürü ve kooperatif başkanının da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı.

Gizlice kesilen kerestelerin bir bölümü de işletme müdürünün kayınpederinin Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki villada ortaya çıktı. İşletme müdürü Pekşen'in lüks bir hayat yaşadığı, Dubai, Katar, Hollanda gibi çok sayıda ülkeyi gezdiği ortaya çıktı.

DAMGA VURMADILAR
Denizli'de meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Eskere Orman İşletme Müdürlüğü'ne 2017'de atanan Mehmet Pekşen, Beyağaç İlçesi Uzunoluk Köyü'nde orman ve orman ürünleri işi yapan Uzyenger Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Tekir ile arkadaş oldu.

İddiaya göre Pekşen, binlerce ağacı damgalamayarak gizli bir şekilde kooperatif başkanı Tekir ve iki kooperatif yönetim kurulu üyesine kesip satmalarını söyledi.

İddiaya göre birkaç yıldır süren 10 milyon TL'yi geçen vurgun Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü teknik takip sonucu ortaya çıktı. Kooperatifte önceki gün yapılan aramalarda kaçak olduğu tespit edilen 230 metreküp tomruk; evdeki aramalarda ise 140 bin TL ve 4 ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

GÖZALTINDALAR


Gözaltına alınan Mehmet Pekşen, kooperatif başkanı Hasan Tekir, kooperatif yönetim kurulu üyesi A.D. ve Ş.C. suçlamaları kabul etmedi.

Mahkemeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı. İşletme müdürü Pekşen'in lüks bir hayat yaşadığı, Dubai, Katar, Hollanda gibi çok sayıda ülkeyi gezip, lüks araçlarla fotoğraflar paylaştığı ortaya çıktı.

ÜMİT ERKAN DEMİRCAN