Son dakika: Provokatörlerden Boğaziçi Üniversitesi’ne işgal girişimi

Gelen son dakika haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasını bahane ederek yürüyüş yaparak polise saldıran provokatörler rektörlük binasını ablukaya aldılar. Polis bunun kanunsuz olduğunu belirtti ve CHP, HDP, LGBTİ militanlarını gözaltına aldı. Provokatörler de polise hakaret edip slogan attı. İşte o anların görüntüleri ve detaylar...

Giriş Tarihi 01 Şubat 2021, 21:54 Güncelleme 02 Şubat 2021, 08:55
Son dakika: Provokatörlerden Boğaziçi Üniversitesi’ne işgal girişimi

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... İstanbul Valiliği tarafından Pandemi nedeniyle toplu yürüyüş ve toplanmayı yasaklamasına rağmen Boğaziçi Üniversitesi etrafında toplanan eylemci grup, rektör Melih Bulu'nun Rektörlük binasından çıkışını engelleyeceklerini ifade ederek işgal girişiminde bulunuyor.

Boğaziçi Üniversitesi'ni ablukaya alan bir provokatör, "Arkadaşlar rektörlüğün 3 tane kapısı var. Üçünde de 30'ar kişi 40'ar kişi bekliyoruz. Bu bir kapısıydı. Aşağıdaki kapısıydı. Şimdi Güney meydanda bir tane daha kapısı var." dediği anları yayınladı.

Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup, devlet aleyhine de sloganlar atıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin açıklama yaptı.

LUTİLER ÖĞRETİM ÜYELERİ MÜDAHALE SONUCU DAĞITILDI

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Güvenlik güçleri, rektörlüğün 3 kapısında 30 - 40 kişilik grubun binayı abluka altına alma eylemine son verilmesi çağrısında bulundu. Videoda CHP'li HDP'li LGBT'li militanların Rektörlüğü işgal etmek için yürüyüşe geçtiği ve polise hakaretler savurduğunu görebilirsiniz. Polisler provokatörleri bir bir gözaltına alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki CHP, HDP ve LGBT'li militanların mukavemetini polis aşmaya çalışırken arkadan biri polise saldıranlara "saldırma" diyor başka biri de "hücum" narası atıyor.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EYLEMLERİNDE LUTİLERİN VANDALLIĞI

Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden eylemlerde bugün LGBTİ derneklerin vandallığı yaşandı.

LGBTİ gruplar ve bir takım öğretim üyelerinin arasında bulunduğu eylemciler Rektörlük binasını abluka altına aldı. Rektör Melih Bulu'nun odasına girmek isteyen gruba üniversitenin özel güvenlikleri müdahale etti.

İŞGALİ SÜRDÜREN 159 PROVOKATÖR GÖZALTINDA

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde yapılan uyarılara rağmen eylemlerini sürdüren 159 kişinin Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen 108, Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden 51 olmak üzere toplam 159 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.


98'İ SERBEST BIRAKILDI
Sabah saatlerinde İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerde gözaltına alınanlardan 98 kişinin serbest bırakıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen gösterilerde dün gözaltına alınan şüphelilerden 98'i,

İl Emniyet Müdürlüğünce ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla serbest bırakılmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma devam etmektedir" denildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN