Son dakika: İzmir'de 5,1 büyüklüğünde deprem! İstanbul'un bazı ilçelerinde hissedildi | Son depremler

Gelen son dakika haberine göre, Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi. Saat 08.50 sıralarında ise bir deprem daha meydana geldi. Deprem İstanbul'un bazı ilçelerinden hissedildi. İzmir Valisi söz konusu depremlerde can ve mal kaybının yaşanmadığını açıkladı. AFAD, saat 11.35'te İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Son dakika haberine göre saatler 16.10'u gösterdiğinde İzmir bu defa 4,6 ile sallandı.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2021, 14:57 Güncelleme 01 Şubat 2021, 16:19
Son dakika: İzmir’de 5,1 büyüklüğünde deprem! İstanbul’un bazı ilçelerinde hissedildi | Son depremler

İÇİNDEKİLER

Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre deprem, saat 08.03'te ve 24,46 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

BİR DEPREM DAHA!
Saat 08.50 sıralarında ise bir deprem daha meydana geldi. Deprem İstanbul'un bazı ilçelerinden hissedildi. AFAD, saat 8.46'da İzmir'in Karaburun ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

DEPREM SONRASI KISA SÜRELİ PANİK YAŞANDI
Karaburun ilçesi başta olmak üzere, İzmir'in birçok ilçe ve köyünden hissedilen deprem nedeniyle sabah saatlerinde kısa süreli bir panik yaşandı.

Depreme yakın yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar, sarsıntı nedeni ile tedirginliğe kapılırken herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

BEŞİK GİBİ SALLANIYOR!
Öte yandan bölgede bir deprem daha meydana geldi. Saat 09.00'da İzmir'in Karaburun açıklarında meydana gelen 3. deprem 4.7 büyüklüğünde. AFAD'ın açıkladığı depremin derinliği ise 7 kilometre olarak kaydedildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Karaburun'daki depremler sonrası yaptığı ilk açıklamada "Deprem sonrası tüm birimlerimiz seferber edildi" dedi.

Kızılay, deprem ile ilgili "İzmir'in Karaburun ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir." açıklamasını yaptı.

İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında bir dakika arayla meydana gelen 5,1 ve 4,8 büyüklüğündeki depremlerde kendilerine şu ana kadar herhangi can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadığını söyledi.

Köşger, sabah saatlerindeki depremlerin ardından kent genelinde tarama yapıldığını belirtti.

Vali, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumunun bildirilmediğini kaydetti.

Alandaki taramaların sürdüğünü aktaran Köşger, "Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da depremler sonrası mahallelerde geniş çaplı tarama yaptıklarını, bir yıkım veya can kaybı ile karşılaşmadıklarını belirti.

Erdoğan, ekiplerin alandaki çalışmalara devam ettiğini ifade etti.

Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.46'da 5,1, bir dakika sonra 4,8 büyüklüğünde iki deprem kaydedilmişti.

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer depremler sonrası yaptığı açıklamada "Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin, İl Müdürlüğü ekiplerinin incelemelerini başlattıklarını ve şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadıklarını bildirdi.

Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremlerden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimiz incelemelerini başlattılar. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık." ifadesini kullandı.

5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA
Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre, sarsıntı saat 11.35'te ve 3,42 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Aynı bölgede sabah saat 08.46'da 5,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, ardından en büyüğü 4,8 büyüklüğünde çok sayıda artçı kaydedilmişti.

"KORKUTMAK İSTEMİYORUM AMA..."
İzmir'de peş peşe meydana gelen depremlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan 'Yazlıklarınıza gidin' uyarısında bulundu.

Haber Global'e konuşan Prof. Dr. Ahmet Ercan gerginlik boşalımının süreceğini belirterek, "Bayraklı'dan korkarım, Bayraklı ve Bornova'da yapılar çok etkilendi. Orada yıkılma eşik değerine kadar gelen yapı sayısı çok fazla. 5.1'lik depremin artçısı 4.8 olmaz. Oradaki gerginlik boşalımı sürecek demektir. Şu anda bir deprem fırtınası gibi bir olay var. Bu hiç iyiye işaret değil" dedi.

"Ben İzmirlileri korkutmak istemiyorum ama uyarmak istiyorum" diyen Prof. Ercan, şöyle devam etti:

"Havalar güzel, İzmirliler yazlıklarına gitsinler. Karaburun'da bir yıkım olmasını falan beklemiyorum. Yıkım gücü 5.1'lik depremin şiddeti, Karaburun'da 3'tür. Oraları çok sağlam. Sağlam olmayan yerler genellikle Gediz'in olduğu yerler. Menemen'in bulunduğu kesimler, Çiğli'nin bulunduğu kesimler."

BİR SARSINTI DAHA
Avrupa Sismoloji Merkezi saat 16.10'da 4,6'lık bir depremin daha olduğunu duyurdu.