İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan Yusufeli Barajı paylaşımı

Tamamlandığında dünyanın en büyük 3. Barajı olacak olan Yusufeli Barajı hakkında paylaşımda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Aşkınan çalışan yorulmaz.” dedi.

Giriş Tarihi 31 Ocak 2021, 12:24 Güncelleme 31 Ocak 2021, 12:26
İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan Yusufeli Barajı paylaşımı

İÇİNDEKİLER

Artvin'deki Çoruh Nehri üzerinde, 2013 yılında temeli atılan Yusufeli Barajı'nın gövde imalatının tamamlanmasına 1 metre kaldı. Türkiye'nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı, 2.5 milyon insanın elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

Yusufeli Barajı ile ilgili Twitter'dan paylaşımda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bırakır mısınız lütfen aşağı inmek istemediklerini söylüyorlar. Türkiye'nin en büyük, dünyanın 3. büyük barajı olan Artvin Yusufeli Barajı inşasında iş makinelerinin günlük rutinleri böyleydi. Aşkınan çalışan yorulmaz." ifadelerini kullandı.

274 METREYE ULAŞILDI
Türkiye sınırları içerisinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden olan Artvin'deki Çoruh Nehri üzerinde, 26 Şubat 2013 tarihinde temeli atılan Yusufeli Barajı ve HES Projesi inşaatı sürüyor. 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda, 558 megavat kurulu güce sahip santral ile 2.5 milyon insanın elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.

Türkiye'nin öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisler tarafından inşa edilen baraj projesinde, 2891 gündür gece-gündüz sürdürülen çalışmalarda 274 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Gövde imalatının tamamlanmasına 1 metre kalan barajda lider blokta son beton dökümleri yapılıyor. 152 bin metreküp betonun da dökülmesi ile 275 metrelik gövde imalatı tamamlanacak. Günde 6 bin 500 metreküp beton dökümünün 3 hava hattı ile taşımalı olarak sürdüğü baraj projesinde bu yılın yarısından itibaren su tutulmaya başlanacak ve elektrik üretimine geçilecek. Baraj projesinde gövde inşaatında sona gelinmesi dolayısıyla 3 bakan ve bürokratların katılımı ile tören düzenlendi.