20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek 2021? 20 yaş altı toplu taşımaya binebilir mi, seyahat edebilir mi?

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek 2021? Sorusunun yanıtı gündemde sıkça araştırılanlar arasında yer alıyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında risk grubunda olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkma yasağına daha fazla dahil ediliyor. Peki vakaların düşüşe geçmesiyle birlikte herkesin merak ettiği yasaklar ne zaman bitecek sorusunun yanıtı belli oldu mu? 20 yaş altı toplu taşımaya binebilir mi, seyahat edebilir mi? İşte konuya dair tüm bilgiler…

Giriş Tarihi 26 Ocak 2021, 12:52 Güncelleme 26 Ocak 2021, 12:53
20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek 2021? 20 yaş altı toplu taşımaya binebilir mi, seyahat edebilir mi?

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs önlemleri kapsamında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih merakla araştırılıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan saatlerde dışarıya çıkabilen bu vatandaşlar seyahat engellerinin olup olmadığını, toplu taşımaya binip binemeyeceklerini merak ederek sorguluyor. Peki 20 yaş altı toplu taşımaya binebilir mi, seyahat edebilir mi? Konuya dair son gelişmeler neler? İşte ayrıntılar…

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ NEDİR?

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altına getirilen kısıtlamanın detaylarını paylaştı. Bakanlığın yayınladığı genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 ila 13.00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlar, 13.00 ila 16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

20 YAŞ ALTI TOPLU TAŞIMAYA BİNEBİLİR Mİ?

İstanbul İl Hıfsızsıhha Kurulunca koronavirüs salgına yönelik yeni bir tedbir daha alındı. Koronavirüs tedbirleri kapmasında alınan yeni karara göre İstanbul'da 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar 15 Ocak itibari ile toplu taşıma kullanamayacak.

'İstanbul Kart' sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde;

''İstanbul Valiliği Hıfzıssıhha kararına göre Covid-19 önlemleri kapsamında 15 Ocak 2021'den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşlarımızın toplu taşıma kullanımı engellenmiştir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.'' Paylaşımı yapılarak vatandaşlara yeni karar duyuruldu.

20 YAŞ ALTI VELİSİ İLE DIŞARI ÇIKABİLİR Mİ?

20 yaş altı gençler ve çocuklarımız 30.05.2020 tarih ve 8558 sayılı Genelgemizde belirlenen çerçeve içerisinde yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

Bazı üniversitelerde teknik eğitim veren mühendislik fakültesi/tıp fakültesi gibi bölümlerde yüz yüze eğitim devam etmektedir. Bu yaş grubundaki öğrencilere durumlarını belgelemeleri amacıyla üniversite yönetimince ders programını gösterir şekilde özel bir belge verilecek olup, bu belgenin gerektiğinde ibrazı ile 20 yaşın altındaki öğrenciler bu yaş grubu için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.

20 yaş altı profesyonel veya milli sporcular, profesyonel veya milli sporcu olduklarını belgelemeleri kaydıyla sportif faaliyetleri (müsabaka, antrenman, bu amaçlarla seyahat vb.) kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.

YASAKLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Vaka sayılarında yüzde 60'a varan gerileme ve aşılama çalışmalarıyla birlikte salgın yasaklarında esneme gündeme geldi: Mart ayının ikinci yarısında hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 21.00'den 23.00'e çekilebilir. Hafta sonu yasağı gündüz kaldırılabilir. Okullar ve lokantalar belli kurallarla açılabilir.

Söz konusu kısıtlamanın bir süre daha devam edeceği, olası düzenlemelerin Bakanlar Kurulu kararlarının ardından alınacağı tahmin ediliyor.