Yeni açıklama geldi! Restoranlar kafeler ne zaman açılacak? Kısıtlamalar kalkacak mı?

Kısıtlamalar kalkacak mı? Restoranlar kafeler ne zaman açılacak? Başkan Erdoğan'dan kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik yeni bir açıklama geldi. Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada restoranların ne zaman açılacağına ilişkin bilgi verdi. Peki restoranlar kafeler ne zaman açılacak?

Giriş Tarihi 22 Ocak 2021, 15:18 Güncelleme 22 Ocak 2021, 15:18
Yeni açıklama geldi! Restoranlar kafeler ne zaman açılacak? Kısıtlamalar kalkacak mı?

İÇİNDEKİLER

Restoranlar kafeler ne zaman açılacak? Kısıtlamalar kalkacak mı? Başkan Erdoğan restoranlar ve kafelerin ne zaman açılacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda uzun süredir restoranların ve kafelerin açılış tarihine ilişkin iddialar bulunuyordu. Peki restoranlar kafeler ne zaman açılacak?

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Kerem Aydınlar Camisi'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Restoran işletmecilerinin talebinin sorulması üzerine Erdoğan, "Kabine toplantımızda bunu ele alacağız. Endişelerimiz var. Sıkı tutacağız deseler de sıkı tutmuyorlar. Başarı bir süreç var, bunu tersine çevirmek istemiyoruz. Elimize gelen verilere bakarız gerekirse bir esneme yaparız" dedi.

KAFELER, RESTORANLAR SAAT KAÇA KADAR ÇALIŞIYOR?

İçişleri Bakanlığı'dan 20 Kasım'da başlayan yeni tedbirlerle ilgili daha önceRestoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek. yayımlanan genelgede şu ifadeler kullanılmıştı;

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

Sokağa çıkma yasağı ve diğer önlemlerin alındığı 1 Aralık tarihli koronavirüs genelgesinde de sokağa çıkma kısıtlamasında restoran ve lokanta gibi yerlerin çalışma saatlerine yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı. Genelgede şunlar ifade edildi;