20 Ocak bekçilik sınavı kaç dakika sürecek? 2021 bekçilik sınavı saat kaçta bitecek? Bekçilik sınav süresi...

Bekçilik sınavı kaç dakika sürecek? 20 Ocak bekçilik sınavı saat kaçta bitecek? Bekçi olmak isteyen binlerce adayın giriş yaptığı bekçilik sınavına yoğun ilgi gösterildi. Sınava giriş yapan adaylar ve yakınları da bekçilik sınavı kaç dakika sürecek sorusuna yanıt arıyor. Peki bekçilik sınavı saat kaçta bitecek? 2021 bekçilik sınavı 20 Ocak günü saat 14:00'te başlamıştı.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2021, 14:58 Güncelleme 20 Ocak 2021, 14:58
20 Ocak bekçilik sınavı kaç dakika sürecek? 2021 bekçilik sınavı saat kaçta bitecek? Bekçilik sınav süresi...

İÇİNDEKİLER

Bekçilik sınavı saat kaçta başlayacak? 20 Ocak bekçilik sınavı kaç dakika sürecek sorularına arama motorlarında yanıt aranıyor. Merakla beklenen bekçilik sınavı için geri sayım sürüyor. Bekçi olmak isteyen adayların giriş yapacağı bekçilik sınavı 20 Ocak günü yapılacak. Peki bekçilik sınavı saat kaçta başlayacak?

BEKÇİLİK SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Bugün gerçekleşecek olan bekçilik sınavı saat 14.00'da başlayacak ve 120 dakika sürecek.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 20 Ocak 2021 Çarşamba günü, saat 14.00'te gerçekleştirilecektir.

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav yerleri MEB'in internet sitesi üzerinden giriş yapılarak e-Devlet ekranından öğrenilecek. MEB.gov.tr'deki "2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı" bölümüne tıklandıktan sonra açılan e Devlet ekranında T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifresi bilgileri doldurulacak.

Bugün gerçekleşecek 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı'nda sınav salonuna sokulması yasak olan eşyalar ilgili kurumlar tarafından duyuruldu. Sınava katılacak olan adaylar sınav salonuna sadece etiketi çıkarılmış şeffaf su şişesi, siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş ile girebilecekler.

Onun dışında hiçbir eşya sınav salonuna alınmayacak. Ancak hasta veya engelli adayların kullanmak zorunda olduğu cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı gibi) bu yasağın dışında tutuluyor.

BEKÇİLİK SINAVI NASIL OLACAK?

Sınavda çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacak.

Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe,bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacak.

Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklar. Ayrıca adaylar sınava bandajı çıkarılmış şeffaf şişe içinde su getirebilecekler.

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile girecekler. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak.

Adaylar, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu- karekodlu geçici kimlik belgesi/ T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecek.

Sınav soruları ve cevap anahtarları 19 Ocak 2021 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

Sınav sonuç bilgileri 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.