AUZEF harf notları sorgula! AUZEF CC CD DD geçer mi? AUZEF harf geçme notu kaç?

AUZEF harf notları erişime açıldı. AUZEF harf notu öğrenciler tarafından araştırılıyor. AUZEF harf notlarının ne olduğunu ve hangisinin geçer not olduğunu öğrenmek isteyenler AUZEF harf notları hakkında arama motorlarında sorgulama yapıyor. Sınav sonuçları 16 Ocak Cumartesi günü açıklanmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından 19 Ocak yani bugün itibariyle harf notları da erişime açıldı. Peki AUZEF harf notları ne anlama geliyor? Yanıtı haberimizde... Not aktarımı tamamlandıktan sonra almış olduğunuz derslere ait harf notları hesaplanmaktadır. Böylelikle hangi dersten nasıl bir not aldığınızı öğrenebilirsiniz.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2021, 11:13 Güncelleme 19 Ocak 2021, 11:13
AUZEF harf notları sorgula! AUZEF CC CD DD geçer mi? AUZEF harf geçme notu kaç?

İÇİNDEKİLER

AUZEF harf notları sorgulama işlemi AUZEF'te okuyan öğrenciler tarafından merak ediliyor. AUZEF sınav sonuçları harf notları nelerdir sorusuna arama motorlarında yanıt aranıyor. Geçtiğimiz günlerde AUZEF sonuçları açıklandıktan sonra şimdi de harf notları açıklandı. Peki AUZEF harf notları nasıl öğrenilir? AUZEF harf notları ne anlama geliyor?

AUZEF HARF NOTLARI SORGULAMA!

AUZEF Dönem Sonu Ders Notlarının Ortalamaları (Harf Notları) belli oldu. İşlem adımları için; Aksis http://aksis.istanbul.edu.tr , OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi), Öğrenim Bilgileri sürecini geçtikten sonra Sınav Sonuçları ve Notlarını http://obs.istanbul.edu.tr/OgrenimBilgileri/SinavSonuclariVeNotlar/ linkinden kontrol edebilirsiniz.

AUZEF HARF NOTLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AUZEF HARF NOTLARI NE DEMEK?

Her dersin bir kredisi vardır. Bu değer, dersin haftalık teorik ve pratik ders saati sayılarından elde edilir. Örneğin; A dersinin haftada 4 saat teorik, 6 saat de pratik uygulaması olsun. Teorik ders saati olduğu gibi yani dört kredi olarak, pratik saatlerinin ise yarısı (6/2=3) alınarak toplanır ve ilgili dersin toplam kredisi bulunur.

Bu hesap sonucunda A dersinin kredisi 7'dir. Diğer bir örnekte, B dersinin teorik kısmı 2 saat, uygulaması ise 3 saat olsun;

B Dersinin kredi hesaplamasında görüldüğü gibi bir dersin kredisi tam sayı olabildiği gibi kesirli sayı da olabilmektedir.

Öğrencilerin, yarıyıl/yıl içi etkinlik notlarına bakılmaksızın bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmeleri için açıköğretim programlarında yarıyıl/yılsonu sınavından 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 40 (kırk), uzaktan öğretim programlarında ise en az 50 (elli) puan almaları gerekir. Bitirme/bütünleme sınavında bu değerlerin altında not alan veya bu sınavlara girmeyen öğrenciler FF harf notu alarak başarısız sayılır.