2021 bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak?

Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? 2021 bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? sorularına arama motorlarında yanıt aranıyor. Binlerce bekçi adayı sınava giriş için hazırlıklarını tamamladı ve sınav giriş saatini beklemeye başladı. Her yıl devlet kadorlarında açılan binlerce bekçi ilanına başvurup bekçi olarak görev yapmak isteyen vatandaşların girmesi gereken temel sınav olan bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? 2021 bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? Merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

Giriş Tarihi 18 Ocak 2021, 14:53 Güncelleme 18 Ocak 2021, 14:53
2021 bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? 2021 bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? Bekçilik sınavına kısa bir süre kala adaylar sınav giriş yerlerini öğrenmek istiyor ve sınav tarihini sorguluyor. Pandemi nedeniyle ertelenen bekçilik sınavı için yeni tarih verilmişti. Adaylar için sınav giriş yerleri erişime açıldı. İşte 2021 bekçilik sınavları hakkında merak edilen bilgiler!

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Bekçilik sınavina girmek isteyen adaylar sınav giriş belgelerini 07 Ocak 2021 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN?

SINAVIN ADI: 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı

SINAV MERKEZİ: İstanbul

BEKÇİLİK SINAVI TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ : 20 Ocak 2021 Çarşamba günü, saat 14.00

BEKÇİLİK SINAVI NASIL OLACAK?

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavına, şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar alınacaktır.

Sınavda çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

• Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe,bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır.

• Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava bandajı çıkarılmış şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

• Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

• Adaylar, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu- karekodlu geçici kimlik belgesi/ T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.

• Sınav soruları ve cevap anahtarları 19 Ocak 2021 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

• Sınav sonuç bilgileri 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

BEKÇİLİK SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

• Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında;
[Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.
• Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.
• Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.