18-22 Ocak İstanbul hava durumu... İstanbul kar durumu! İstanbul kar yağışı ne zaman bitecek?

İstanbul kar yağışı ne zaman bitecek? İstanbul kar durumu vatandaşların merak ettiği konulardan birisi oldu. İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Başta Anadolu yakasında olmak üzere kar yağışının şiddetini artırmasıyla trafikte de yoğunluk yaşandığı görüldü. Peki İstanbul kar yağışı ne zaman bitecek?

Giriş Tarihi 18 Ocak 2021, 10:05 Güncelleme 18 Ocak 2021, 10:06
18-22 Ocak İstanbul hava durumu... İstanbul kar durumu! İstanbul kar yağışı ne zaman bitecek?

İÇİNDEKİLER

İstanbul kar yağışı ne zaman bitecek sorusunun cevabı araştırılıyor. İstanbul kar durumu vatandaşların merak ettiği konulardan birisi oldu. Yeni haftanın ilk mesai gününde trafikte yoğunluk yaşanırken İstanbullu vatandaşlar da kar yağışının ne zaman biteceğini sorguluyor.

TRAFİK YOĞUNLUĞU GÖZE ÇARPTI

Megakent güne karla uyanırken, kısıtlama sonrası haftanın ilk iş gününde İstanbul trafiğinde kar yoğunluğu yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluk haritası yüzde 80'i gördü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından hafta sonu sonrası İstanbul'da kar yağışı bugün de devam etti. Vatandaşlar güne beyaz örtüyle uyandı. Kısıtlamanın ardından haftanın ilk iş gününde İstanbul trafiğinde kar yoğunluğu yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluk haritası yüzde 80'i gördü.

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Kütahya, Antalya, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları ile Kocaeli çevrelerinde yer yer gök gürültülü kar sağanağı, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Rize ve Artvin kıyıları ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı -3
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul il geneli ile akşam saatlerine kadar Anadolu Yakası aralıklı kar yağışlı 3


İzmir: Parçalı, zamanla az bulutlu 6
Adana: Çok bulutlu ve akşam saatlerinde sağanak yağışlı 14
Antalya: Çok bulutlu ve öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 10
Samsun: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı olmak üzere kıyıları yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 4
Trabzon: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı olmak üzere kıyıları yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 8
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -2
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı 8