Son dakika... Taksim Camii için müjdeli haber geldi! Taksim Camii Ramazan ayında açılacak

Son dakika haberi... Taksim Camii'nin açılması ile ilgili geri sayım başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan birkaç ay önce "Taksim Camisinin Ramazan ayına yetişmesi ile ilgili bilgi aldım." demişti. Camii inşaatının yüzde 95'i tamamlandı. Caminin, bu yıl ilkbahara denk gelen Ramazan ayında, açılması bekleniyor.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2021, 06:59 Güncelleme 15 Ocak 2021, 06:59
Son dakika... Taksim Camii için müjdeli haber geldi! Taksim Camii Ramazan ayında açılacak

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Taksim Camii'nin açılması ile ilgili geri sayım başladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan birkaç ay önce "Taksim Camisinin Ramazan ayına yetişmesi ile ilgili bilgi aldım." demişti. Camii inşaatının yüzde 95'i tamamlandı. Caminin, bu yıl ilkbahara denk gelen Ramazan ayında, açılması bekleniyor.


SOSYAL MESAFELİ


Temeli 2017'de atılan, mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzasını taşıyan yaklaşık 2 bin 482 metrekare arsa ve 16 bin 220 metrekare inşaat alanına sahip caminin yapımı sürüyor.

Genel işçiliğinin yüzde 95'i biten ve Ramazan'da ibadete açılması planlanan camide inşaat çalışmaları yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyularak yürütülüyor.

Caminin cephe taş kaplaması tamamlanırken zemin ve birinci kat döşeme ve duvar kaplama çalışmalarına da başlandı. Yapının dekorasyon işlemlerinin yanı sıra zemin ile birinci kat prekast imalatları ve pencere prekast çalışmaları da sürüyor.

Caminin ana kubbe prekast montajı ise sona erdi. Tüm mekânlarında alçıpan kaplama ve sıva işleminin de tamamlanmak üzere olduğu caminin dış cephe ferforje çalışması zemin katta devam ediyor.

Bunun yanı sıra caminin ana çelik kapı imalatı tamamlandı ve test aşamalarına geçildi. Ana kapısı üzerinde yer alan kitabesi asılan ve çerçeve taşları döşenen camide kullanılacak ahşap kaplama imalatları sürüyor.

AKM İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

10 yıl boyunca atıl kaldıktan sonra yıkılan ve yeniden inşa edilmeye başlanan Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) inşaatında ise sona yaklaşıldı.

İnşaatın yüzde 82'si tamamlandı.


Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'da temeli atılan yeni AKM'de yer alacak opera salonunun yapımına devam ediliyor.

15 bin adet özel el yapımı kırmızı seramikle kaplanan Pera sahnesi ve opera küresinin tamamlandığı dış cephe bloklarının yapımına başlanan AKM binasının haziranda tamamlanıp teslim edilmesi bekleniyor.

İstanbul'un simgelerinden ilk AKM'nin mimarı olan Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu mimar Murat Tabanlıoğlu'nun imzasını taşıyan AKM'de kullanılacak ahşap kaplamaların ve sahne sisteminde kullanılacak motorların sevkiyatı da başladı.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında inşaattaki çalışmalar, sosyal mesafe kurallarına uyularak sürdürülüyor ve girişlerde işçilerin HES kodları kontrol ediliyor.

Kaba inşaatı tamamlanan AKM'nin, Taksim Meydanı'ndan gözüken cephe yapımı sürüyor.