Hafta sonu nöbetçi eczaneler açık mı? 16-17 Ocak sokağa çıkma yasağında eczaneler açık olacak mı?

Vatandaşlar hafta sonu nöbetçi eczaneler açık mı? Sorularının yanıtlarını sıklıkla araştırıyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması yapılıyor ve bazı yerler bu kısıtlamadan muaf tutuluyor. Peki hafta sonu nöbetçi eczaneler açık mı? 16-17 Ocak sokağa çıkma yasağında eczaneler açık olacak mı? Nöbetçi eczanelerin hizmetlerine dair merak edilen tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2021, 18:10 Güncelleme 15 Ocak 2021, 18:10
Hafta sonu nöbetçi eczaneler açık mı? 16-17 Ocak sokağa çıkma yasağında eczaneler açık olacak mı?

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs salgınıyla mücadeleden dolayı 81 ilde sokağı çıkma yasağı uygulanıyor. Ayrıca bazı kurumların, hizmet veren kuruluşların çalışma saatlerinde ve günlerinde düzenleme yapıldı. Vatandaşlar da ihtiyaçları olan ilaçları almak için hafta sonu sokağa çıkma yasağında eczanelerin çalışıp çalışmadığını merak ediyor ve araştırıyor. Peki hafta sonu nöbetçi eczaneler açık mı? 16-17 Ocak sokağa çıkma yasağında eczaneler açık olacak mı?

HAFTA SONU ECZANELER AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU?

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili genelge gönderildi. Bu genelgeye göre eczaneler yasaktan muaf tutuluyor. Eczanelerin çalışma saatleri ise farklı olabilir. Bu sebeple internetten yakın çevrenizdeki nöbetçi eczanelerin çalışma gün ve saatlerini sağlıklı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve sokağa çıkma yasaklarının detaylarını içeren genelgeye göre Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler ile İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile buralarda çalışanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor.

Eczaneler hafta sonları ve resmi tatillerde nöbetçi eczane usulü çalışıyor. Yani bulunduğunuz mahallede hangi eczane nöbetçi ise o eczaneden ihtiyaçlar karşılanabilir.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı hafta sonu, market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacağını, online sipariş firmalarının da cuma, cumartesi ve pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebileceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, hafta sonlarına yönelik uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının altıncı uygulamasının bugün saat 21.00'de başlayıp, pazartesi günü sabah 05.00'de sonlanacağı belirtildi. Daha önce çıkarılan genelgede sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"Bu kapsamda; market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler bugün saat 20.00'ye kadar, cumartesi ve pazar günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacaktır. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebileceklerdir.

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri ise bugün saat 20.00'ye kadar paket servis, gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu işyerleri cumartesi ve pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır. Online sipariş firmaları da cuma, cumartesi ve pazar günlerinde 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebileceklerdir. Vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, çiçekçi ve fırın ya da ekmek satış bayine yürüyerek gidip gelebileceklerdir."

Açıklamada ayrıca, sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı düşüncesiyle temel ihtiyaç malzemesi temini amacıyla fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerlerinde yoğunluğa sebep olunmasına gerek bulunmadığı belirtilerek, "Bu nedenle vatandaşlarımızdan sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı saat olan 21.00'den önce evlerinde/ikametlerinde olacak şekilde hareket etmelerini, başta büyükşehirlerimiz olmak üzere trafikte oluşabilecek yoğunluklar göz önünde tutarak gerekli tedbirleri almaları hususunu bir kez daha istirham ediyoruz" denildi.