Kafeler restoranlar ne zaman açılacak? 1 Şubat'ta kafeler açılacak mı? Kafeler açılıyor mu?

Kafeler restoranlar ne zaman açılacak sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor. Kafeler açılıyor mu sorusunun cevabı hem kafelerde çalışan hem de bu gibi yerlerde sosyalleşmek isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Koronavirüs aşılamalarının başlamasıyla birlikte gözler ikinci normalleşme dönemine çevrildi. Normalleşmenin ne zaman başlayacağı merak edilen konulardan birisi oldu. En çok merak edilen konuların başında ise kafelerin açılış tarihi geliyor. Peki kafeler restoranlar ne zaman açılacak?

Giriş Tarihi 14 Ocak 2021, 14:37 Güncelleme 14 Ocak 2021, 14:37
Kafeler restoranlar ne zaman açılacak? 1 Şubat’ta kafeler açılacak mı? Kafeler açılıyor mu?

İÇİNDEKİLER

Kafeler restoranlar ne zaman açılacak? 1 Şubat'ta kafeler açılacak mı? Kafeler açılıyor mu sorusunun cevabı vatandaşların merak ettiği konulardan birisi oldu. Aşılamaların başlamasıyla ikinci normalleşmenin başlayabileceğine dair beklenti yükseldi. Peki kafeler restoranlar ne zaman açılacak?

KAFELER RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Henüz kafe ve restoranların açılış tarihine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiği takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılacağını söyledi.

PAKET SERVİS SAATLERİ!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: Lokanta, restoran, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları; hafta sonları 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis şeklinde, hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis şeklinde, hafta içi 20.00-24.00 saatleri arasında ise telefonla ya da online sipariş yoluyla paket servisi şeklinde hizmet sunabilecek.

YASAKLAR NE ZAMAN KALKACAK?

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kısıtlamalarla ilgili herkesi heyecanlandıran önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma günü 21.00'den pazartesi günü 05.00'e kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının etkisinin çok güçlü olduğunu gördüklerini söyledi.

Prof. Dr. İlhan, yılbaşı sürecinin de rakamlara olumsuz yansımayacağını umut ettiğini kaydederek, "Bu birkaç günlük rakamlar önemli. Bu hafta sonuna kadar yılbaşının olumsuz etkisi olup olmayacağını gözlemleyeceğiz. Aşılamaya da başlayacağız. Hepimizin olabildiğince gayret göstermesi lazım. Ne kadar az hasta ve vaka sayısı varken aşılamaya başlarsak o kadar çok vatandaşımızı koronavirüsten korumuş oluruz.

Aşılama başlasın, bir doz yapılsın, biraz ilerlesin ondan sonra kısıtlamaların kalkmasının uygun olacağı kanısındayım. Hafta sonu ve akşam kısıtlamasının çok etkili olduğunu hepimiz gözlemledik. Bir süre daha böyle gitmesinin ben doğru olacağını düşünüyorum. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır" diye konuştu.

BİNİN ALTINA DÜŞERSE OKULLAR AÇILABİLİR'

Okulların açılabileceği zamana ilişkin de değerlendirmede bulunan Prof. Dr. İlhan, şunları söyledi:

"Eğitimin devamı hepimizin arzusu. 15 Şubat şu anda okulların açılması için bir öngörü olarak görünüyor; ama o tarih yaklaştığında tekrar değerlendirmek daha doğru olacaktır. Vaka sayısı, hasta sayısı aşağıya doğru yönelirse okullarımızı bir kademe dahilinde eylül-ekimde yaptığımız gibi açmak daha doğru olacaktır. O dönemde de istemeyen velilerimiz için uzaktan eğitim seçeneğiyle gitmek daha doğru olacaktır gibi görünüyor. Eylül-Ekim ayında velilerimiz, öğrencilerimiz kurallara uydu. Bizlerin de okullar açıldığında çocuklarımıza örnek olmamız gerekiyor.

Gerek hijyen gerek maske takmak gerekse fiziksel mesafe konusunda örnek olmalıyız. Aşılamada öncelikli ikinci grupta öğretmenlerimiz de yer alıyor. Bu sürece baktığımızda buradaki hocalarımızın da aşılanmasıyla birlikte eğitim kurumlarının açılması söz konusu olabilir kanısındayım. Rakamlarda iyi bir düzeyi yakaladık, gerek vaka sayısında gerek hasta sayısında. Bu aşağı iniş trendi devam ederse hasta sayılarında binlerin altını görürsek, hasta sayımız belli illerimizde özellikle çok yoğun olmazsa okulların açılabileceğini rahatlıkla söylemek mümkün."