ALES ne zaman yapılacak? ÖSYM 2021 ALES 2 sınav tarihi açıklandı mı? 2021 sınav takvimi ne zaman açıklanacak?

Akademik Personel Seçme Sınavı (ALES) ile ilgili gözler ÖSYM'ye çevrilmiş durumda. Yurt genelinde sınava katılacak binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren tarihe ilişkin son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki 2021 ALES 2 sınav tarihi açıklandı mı? ALES ne zaman, saat kaçta yapılacak? İşte konu hakkında detaylı bilgiler...

Giriş Tarihi 14 Ocak 2021, 14:44 Güncelleme 14 Ocak 2021, 14:44
ALES ne zaman yapılacak? ÖSYM 2021 ALES 2 sınav tarihi açıklandı mı? 2021 sınav takvimi ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

ALES 2 ne zaman yapılacak? Sorusu ertelenen ÖSYM sınavları sonrası merak ediliyor. Korona virüs tedbirleri kapsamında tarihi ertelenen ALES/2 ile ilgili sınava katılacak adaylar ALES/2 ne zaman yapılacak, yeni tarih açıklandı mı sorularının cevaplarını arıyor. Peki ÖSYM ALES/2 tarihini açıkladı mı? İşte detaylar...

ÖSYM ALES SINAVI ERTELENDİ Mİ?

ÖSYM, ALES sınavının ertelendiğini şu açıklama ile duyurdu: "Cumhurbaşkanlığımızın Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, Kovid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır."

ALES/2 NE ZAMAN YAPILACAK?

Koronavirüs salgınını önleme tedbirleri neticesinde ertelenen ÖSYM sınavlarının yeni tarihi hakkında bir bilgi yok. Konuya dair tarih bilgisi ya da farklı ayrıntılar netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.

ALES NEDİR?

ALES olarak kısaltılan sınavın adı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavıdır. Adından da anlaşılacağı üzere lisansüstü öğrenim görmek isteyen yada akademik kariyer planlaması yapan kişilerin girdiği sınavdır. Yılda üç kez yapılan bu sınavda puan aralığı 50 ve 100 arasıdır. 07.09.2017 tarihli değişiklikle sınav sözel ve sayısal olarak 2 testten ve 100 sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 2.5 saat, geçerlilik süresi ise 5 yıldır.

2021 ÖSYM SINAV TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 sınav takvimi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hala açıklanmış değil. Takvim açıklandığında YKS, KPSS, ALES, DGS, TUS, DUS, YÖKDİL ve YDS'nin tarihleri belli olacak.