WhatsApp sözleşmesi nasıl iptal edilir? WhatsApp sözleşmesini onaylayanlar ne yapacak?

WhatsApp sözleşmesi nasıl iptal edilir? WhatsApp'ın kullanıcılarına dayattığı gizlilik sözleşmesine tepkiler sürerken, sözleşemeyi onaylayanlar da ne yapabileceklerini merak ediyor. Arama motorlarında WhatsApp sözleşmesi geri alınabilir mi sorusuna cevap aranıyor. İşte WhatsApp kullanıcılarının merak ettiği soruların yanıtları...

Giriş Tarihi 12 Ocak 2021, 11:03 Güncelleme 12 Ocak 2021, 11:03
WhatsApp sözleşmesi nasıl iptal edilir? WhatsApp sözleşmesini onaylayanlar ne yapacak?

İÇİNDEKİLER

WhatsApp sözleşmesini onaylayanlar ne yapacak? WhatsApp sözleşmesi nasıl iptal edilir? Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın aldığı gizlilik kararlarına kullanıcılar tepki göstermiş; BİP, Telegram, Signal gibi servislere geçiş yapılmıştı. Sözleşmeyi onaylayan kişiler ise bu sözleşmeyi geri alıp alamayacaklarını merak ediyor.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ GERİ ALINABİLİR Mİ?

Whatsapp yeni kullanıcı sözleşmesi gündemde geniş yer tutuyor. Birçok kullanıcı Whatsapp'ın Facebook bilgi paylaşımı güncellemesinden rahatsız olup uygulamayı silme kararı aldı. Çoğu kullanıcı ise sözleşmeyi kabul ettikten sonra durumdan haberdar oldu ve Whatsapp onayını geri almak için araştırma yapmaya başladı.

Bu durumda tek bir seçenek var. Hesabı silip, uygulamayı yeniden yüklemek. İşte Whatsapp sözleşmesini iptal etmenin yolu..

WHATSAPP ONAYI GERİ ALMA İŞLEMİ

Whatsapp'tan ayarlar kısmına girin.

Ayarlar kısmındaki hesap seçeneğine tıklayın.

Hesap seçeneğinden "hesabımı sil" kısmına tıklayarak numaranızı girerek Whatsapp hesabınızı silip yeniden yüklemeniz gerekiyor.

Uygulamayı yeniden indirdiğinizde sözleşme birkaç gün içinde yeniden karşınıza çıkıyor fakat bunu "şimdi değil" kısmına tıklayarak 8 Şubat'a kadar ertelemeniz mümkün.

8 Şubat sonrasında ise sözleşmeyi kabul etmeyenler uygulamaya giremeyecek.

Not: Whatsapp hesabınızı sildiğinizde gönderilen ve gelen fotoğraflar, yazışmalar ve depolanan verilerin silineceğini hatırlatmakta fayda var.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak.

Whatsapp güncellemesinde yeni sözleşme ile karşılaşan kullanıcılar izin verdikleri güncelleme ile Whatsapp'taki bilgilerini Facebook ile paylaşmış olacak. Yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcılar ise uygulamayı Şubat 8'inden sonra kullanamayacak.

WHATSAPP (WP) YENİ GÜNCELLEME NELERİ KAPSIYOR?

Hesap Bilgileri

Mesajlar

Bağlantılar

Durum Bilgisi

İşlem ve Ödeme Verileri

Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

Kullanım ve Kayıt Bilgileri

Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

Konum Bilgileri

Çerezler

Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

WhatsApp'taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)