Şemsi Paşa Camii'nin sahil kısmına beton döken CHP'li İBB'ye tepkiler yükseliyor! İmza kampanyası başlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar'daki tarihi Şemsi Paşa Camii'nin sahil bölümüne çelik konsol sistemli yürüyüş yoluna beton dökmüş, bu uygulamaya büyük tepki çekmişti. İBB’nin bu kararından dönmesi için internet üzerinden, “İBB Şemsi Paşa Camii'nin tarihi dokusunu bozan yol yapımını iptal etsin” başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı. Yapılan beton yolla birlikte, tarihi Şemsipaşa Camii, yalı cami özelliğini kaybedecek.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2021, 18:07 Güncelleme 12 Ocak 2021, 18:24
Şemsi Paşa Camii’nin sahil kısmına beton döken CHP’li İBB’ye tepkiler yükseliyor! İmza kampanyası başlatıldı

İÇİNDEKİLER

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun "her şey çok güzel olacak" seçim propagandasının yansımaları devam ediyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) "Kuşkonmaz Camii" olarak da bilinen Üsküdar'daki tarihi Şemsi Paşa Camii'nin sahil bölümüne çelik konsol sistemli yürüyüş yolu çalışmalarını başlatmış, bu çelik konsol sisteminin üzerine de beton dökmüştü.

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ise caminin sahil kısmında yapımı devam eden yaya yolu çalışmasından ivedilikle vazgeçilmesini aksi takdirde, yasal girişimlerde bulunacaklarını belirtmişti.

ŞEMSİ PAŞA CAMİİ İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Sosyal medyadan da İBB'nin Şemsi Paşa Camii'nin deniz tarafına yaptığı çelik konsol sitemine büyük tepki verilmişti. İnternet üzerinden İBB'nin bu kararından dönmesi için imza kampanyası başlatıldı.

"İBB Şemsi Paşa Camii'nin tarihi dokusunu bozan yol yapımını iptal etsin!" başlığını taşıyan imza kampanyası changer.org sitesi üzerinden yürütülüyor. Çok sayıda kişi sosyal medyadan imza kampanyasına destek mesajları atarken, yazarlar da imza kampanyasına destek veriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN