SON DAKİKA: Yunanistan'dan Kardak'ta tahrik: 2 unsur karasularından çıkartıldı

Son dakika haberine göre, Kardak Kayalıkları bölgesinde Türk Sahil Güvenlik botu ile Yunan Sahil Güvenlik botu arasında sürtme yaşandığı açıklandı. Açıklamada, "Karasuyu ihlali yapan 2 Yunan unsuru karasularımızdan çıkartılmıştır" denildi.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2021, 11:23 Güncelleme 07 Ocak 2021, 12:02
SON DAKİKA: Yunanistan’dan Kardak’ta tahrik: 2 unsur karasularından çıkartıldı

İÇİNDEKİLER

Türk Sahil Güvenlik botları, karasuyu ihlali yapan 2 Yunan Sahil Güvenlik botunu önleme manevraları ile Türk karasularından çıkarttı.


Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda, "Uluslararası hukuku ihlalde sınır tanımayan, düzensiz göçmenleri sürekli Türk karasularına geri iten Yunan unsurları, bu kez de ihlal ettiği karasularımızdan sürülerek çıkartıldı" ifadesine yer verildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"06 Ocak 2021 tarihinde saat 10.03'te Kardak Kayalıkları bölgesinde 2 Yunan Sahil Güvenlik unsuru tarafından karasuyu ihlali yapılmıştır. 4 Türk Sahil Güvenlik botu tarafından gerçekleştirilen önleme manevraları ile karasuyu ihlali yapan 2 Yunan unsuru karasularımızdan çıkartılmıştır.

Türk Sahil Güvenlik botları tarafından gerçekleştirilen önleme manevraları esnasında Türk Sahil Güvenlik botu ile Yunan Sahil Güvenlik botu arasında sürtme yaşanmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı denizlerimizin emniyetini ve güvenliğini sağlamak üzere 7 gün 24 saat görevinin başındadır."

YUNAN SAHİL GÜVENLİĞİ GÖÇMEN TEKNESİNİ İTTİĞİ GÖRÜNTÜLER
Öte yandan Yunan Sahil Güvenliği'ne ait unsurlar göçmen teknelerini kurtarmak yerine Türk karasularına itmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yunanistan masum insanları ölüme itiyor, Avrupa seyrediyor" dedi.


Yunan Sahil Güvenlik botlarının düzensiz göçmenleri kurtarmak yerine Türk karasularına itmesi üzerine Bakan Soylu, sosyal medya hesabından olaya ilişkin bir video paylaştı. Bakan Soylu yaptığı paylaşımda, "Yunanistan masum insanları ölüme itiyor, Avrupa seyrediyor. Türk Sahil Güvenlik Güçleri, can kurtarıyor. Her gün devam eden bu insanlık dışı davranışa ses çıkarmayan Frontex'i ve European Parliament'i kınıyoruz" ifadelerini kullanarak Yunan Parlamento Üyesi Notis Mitarachi de etiketledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN