CHP'ye Orta Doğu ve Afrika Kıtası'nı kapsama alanımıza alacak Türksat 5A'lı gönderme: Bir musluk açılışı değil belki ama...

Türkiye'nin gücüne güç katacak olan teknolojik atılımına saatler kaldı. Yerli imkanlarla üretimi başarılan Türksat 5A uydumuz bugün 04.28'de uzaya fırlatılacak. Tarihi anlara saatler kala Selçuklu Belediyesi, CHP'nin musluk açılışlı hizmet anlayışına gönderme yaptı.

Giriş Tarihi 08 Ocak 2021, 00:25 Güncelleme 08 Ocak 2021, 00:53
CHP’ye Orta Doğu ve Afrika Kıtası’nı kapsama alanımıza alacak Türksat 5A’lı gönderme: Bir musluk açılışı değil belki ama...

İÇİNDEKİLER

Türkiye salgına rağmen yapılan çalışmalarla kendi teknolojisini üreterek büyük bir başarıya daha imza attı. Yerli imkânlarla üretilen Türksat 5A uydumuzun uzaya gönderilmesine saatler kaldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu sabah 04.28 itibarıyla Türksat 5A'nın hizmet vereceği yörüngesine fırlatacağını açıklamıştı.

SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle ABD/Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral üssünden fırlatılacak uydumuz, 31 derece doğu yörüngesinde hizmet verecek.

Türkiye'nin yerli üretilen haberleşme uydusunu msal gösteren Selçuklu Belediyesi'nden CHP'li zihniyeti ti'ye alan bir paylaşım geldi.

CHP'YE MUSLUK GÖNDERMESİ

Sosyal medya hesabından #TÜRKSAT5A etiketiyle yapılan paylaşım Selçuklu Belediyesi, "Bir musluk açılışı değil belki ama insan heyecanlanıyor." ifadelerini kullandı.

ARTIK ORTA DOĞU VE AFRİKA KITASI KAPSAMA ALANIMIZDA

Öte yandan Bakan Karaismailoğlu, "Türksat 5A'nın hizmete girmesiyle doğu ve batıya ek olarak Orta Doğu ve Afrika Kıtası'nı da kapsama alanımıza ekleyeceğiz" dedi.

30 YIL GÜVENCE ALTINDA

Türksat 5A uydusu manevra ömrüyle yörüngedeki frekans ve yörünge haklarını 30 yıl boyunca güvence altına alacak.