Son dakika: Taksim'de turist polise saldırdı! Taksi şoförü çileden çıktı: Benim polisime nasıl el kaldırır!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağında meydanlar turistlere kaldı. Taksim Meydanı'nda bir taksiyi durduran polis, araç içindeki turisti maske takması konusunda uyarınca turistin saldırısına uğradı. Agresif tavırlar sergileyerek polisin üzerine yürüyen turiste çevredeki taksi şoförlerinden biri "Benim polisime nasıl el kaldırıyor" diyerek tepki gösterdi. Öte yandan eşi sigara içerken yakalanan bir kadın turist, polisin ceza yazdığı anları kaydeden basın mensuplarına saldırdı.

Giriş Tarihi 27 Aralık 2020, 16:58 Güncelleme 27 Aralık 2020, 19:34
Son dakika: Taksim’de turist polise saldırdı! Taksi şoförü çileden çıktı: Benim polisime nasıl el kaldırır!

İÇİNDEKİLER

Korona virüsle mücadele kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından yabancı turistler ile bazı meslek grupları muaf tutulmuştu. Kısıtlamanın dördüncü haftasının ilk gününde de polis ekipleri denetimlerini sürdürdü.

GAZETECİYE SALDIRDI, KAMERASINI ALMAYA ÇALIŞTI
Cadde girişindeki kontrollerini sürdüren ekipler, bir kişinin kısıtlamaya rağmen sigara içtiğini gördü. Polis, bu kişiyi yanına çağırarak pasaport kontrolünü yaptıktan sonra, kendisine ceza yazılacağını bildirdi. Kısıtlamayı ihlal eden yabancı turiste ceza yazılırken basın mensupları da o anları kaydetmeye başladı. Ceza yazılan kişinin eşi olduğu öğrenilen bir kadın, gazetecilerin çekim yaptığını görünce bağırarak onlara engel olmaya çalıştı. Kadın daha sonra bir basın mensubunun üzerine yürüyüp elindeki kamerayı almaya çalışarak kendisini darp etmeye başladı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle turist kadın, gazetecinin yanından uzaklaştırıldı. Son derece sinirli olduğu görülen kadın uzaklaştırılmasının ardından gazeteciyi hedef alarak bağırmaya devam etti. Basın mensubuna saldıran yabancı kadın ve ailesi cezanın yazılmasının ardından oradan ayrıldı.

NE MASKE NE SİGARA YASAĞI DİNLEDİLER
Öte yandan, kısıtlamada kendilerine muafiyet tanınan yabancı turistlerin çok büyük bir kısmının Taksim Meydanı ile çevresinde maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe saydıkları, tüm uyarılara rağmen sigara içmeye devam ettikleri görüldü.

İstanbul'un farklı noktalarında olduğu gibi Taksim Meydanı'nda da polis ekipleri kurulan uygulama noktalarında yoldan geçen araçları tek tek durdurarak denetim yaptı. Araç sürücülerinin ve yolcularının kısıtlamaya uyup uymadığını denetleyen polis, maske konusunda da uyarılarda bulundu.

KENDİSİNİ UYARAN POLİSE SALDIRDI
Öte yandan Sıraselviler Caddesi'nin girişinde bulunan uygulama noktasında ekipler, bir ticari taksiyi durdurup incelemek istedi. Araçtaki bir yolcunun maske takmadığını gören trafik polisi, kendisini maske takması konusunda uyardı.

"BENİM POLİSİME NASIL EL KALDIRIYOR!"
Bunun üzerine hızlı bir şekilde araçtan inen yabancı turist, polisin üzerine yürüyüp koluna vurdu. Hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaşan polis ise uyarılarına devam ederek, turistin kendisine saldırmasını engellemeye çalıştı.

O sırada durumu gören diğer taksi sürücüleri de olayın büyümemesi için trafik polisi ve yabancı turistin yanına geldi. İçlerinden biri ise, "Hayırdır, o kim yahu? Benim polisime nasıl el kaldırıyor" diyerek turiste tepki gösterdi.

Saldırgan bir tutum içinde olduğu görülen yabancı turist polise, "Gel seninle şurada konuşalım" dedi. Ancak trafik polisi, turiste karşılık vermedi. Diğer polislerin de olay yerine gelmesiyle yabancı turist gözaltına alınarak polis aracına bindirildi.Kendisine maske takması konusunda uyarıda bulunan trafik polisine saldıran turist, ekip aracıyla karakola götürüldü.