385 savcıya yeni görev | Yurttan ve dünyadan haberler

Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararnamesi dün yayınlandı. İşte haberin detayları ve 25 Aralık tarihli Takvim Gazetesi'nden derlediğimiz yurttan ve dünyadan haberler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Aralık 2020 Güncelleme 25 Aralık 2020, 06:59
385 savcıya yeni görev | Yurttan ve dünyadan haberler

İÇİNDEKİLER

Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararnamesi dün yayınlandı. İstanbul Başsavcılığı görevine Adalet Bakanı Yardımcısı Şaban Yılmaz atandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ise Sincan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça getirildi.

TACİZCİYİ KORUDU
CHP, taciz ve tecavüz skandallarıyla sarsıldı. Konya İl Başkanı Barış Bektaş'ı temize çıkardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Taciz ve tecavüz söz konusu değil" açıklaması yaptı.

PAŞİNYAN'A KÖTÜ SÜRPRİZ
Ermenistan, işgal ettiği Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan'a bıraktı. Başbakan Paşinyan, büyük tepki topladı. Dün göstericiler Başbakanlık binasını kuşattı. "Paşinyan istifa" sloganları atıldı.

MUTASYON ALARMI
Mutasyona uğrayan COVİD- 19'a karşı sıkı tedbirler alındı. Çin, İngiltere'ye uçuş yasağı başlattı. Mutant virüs Singapur'da da ortaya çıktı.

LAMA'DAN GELEN ŞİFA
ABD'li bilim adamları COVİD- 19'a karşı düğmeye bastı. Lamadan alınan 'nano antikorları' virüsü öldürmeyi başardı. Şimdi bu antikorlardan burun spreyi yapılacak.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN