KPSS 2020/2 tercihler ne zaman başlayacak? KPSS 2020/2 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Kontenjan ve taban puanlar...

KPSS 2020/2 tercih kılavuzu merakla bekleniyor. KPSS sınavlarının tamamlanması ve sonuçların açıklanmasının ardından gözler devlet kadrolarındaki alımlara çevrildi. KPSS duyurularını takip eden vatandaşlara müjdeli haber geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, KPSS-2020/2 tercih işlemleri hakkında açıklama yaptı. Tercihlerin ne zaman yapılacağı belli olurken gözler ÖSYM tarafından duyurulacak tercih kılavuzuna çevrildi. Kılavuzdan kontenjan ve taban puan bilgilerine ulaşabileceksiniz. Peki, KPSS 2020/2 tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Giriş Tarihi 26 Aralık 2020, 10:49 Güncelleme 26 Aralık 2020, 10:49
KPSS 2020/2 tercihler ne zaman başlayacak? KPSS 2020/2 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Kontenjan ve taban puanlar...

İÇİNDEKİLER

KPSS tercihler için beklenen açıklama geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, KPSS-2020/2 tercih işlemleri için tarih verdi. Kimler hangi kadrolara başvurabileceğini şimdiden merak etmeye başladı. Gözler ÖSYM tarafından açıklanacak tercih kılavuzuna çevrildi. 2020/2 KPSS tercih kılavuzu ile kontenjan ve taban puan bilgilerini öğrenebileceksiniz. Peki, 2020/2 KPSS tercihler ne zaman başlayacak?

KPSS 2020/2 TERCİHLER NE ZAMAN?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "KPSS-2020/2 merkezi yerleştirme aday tercih işlemleri 30 Aralık 2020-7 Ocak 2021 arasında yapılacak" açıklamasında bulundu.

KPSS-2020/2 için kurumların yerleştirme taleplerinin Kamu E-uygulama üzerinden elektronik ortamda alındığını belirten Bakan Selçuk, gerekli incelemelerin tamamlanarak tercih kılavuzunda ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderildiğini ifade etti.

Bakan Selçuk, KPSS Merkezi Yerleştirme işlemlerinin "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde bakanlık koordinasyonunda yürütüldüğünü söyledi.

2020/2 KPSS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Kılavuz henüz yayınlanmadı. Kontenjanlar ve taban puanlar belli olduğu takdirde haberimizden öğrenebileceksiniz.

KPSS KADRO DAĞILIMI

A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir