SON DAKİKA: Milli Savunma Bakanı Akar'dan ABD'nin yaptırımlarına sert tepki: Yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekiyor

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlı Hulusi Akar, katıldığı bir özel televizyon kanalında kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Akar açıklamalarında; "ABD, bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Biz kararın düzeltilmesini bekliyoruz." dedi.

Giriş Tarihi 22 Aralık 2020, 14:21 Güncelleme 22 Aralık 2020, 14:42
SON DAKİKA: Milli Savunma Bakanı Akar’dan ABD’nin yaptırımlarına sert tepki: Yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekiyor

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Türkiye hakkında aldığı yaptırım kararıyla Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimle ve Karabağ'daki Türk barış gücü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar'ın konuşmasından öne çıkanlar:

ABD'NİN S-400 YAPTIRIMLARI
"Hava savunma sistemi için bize Rusya olumlu cevap verdi. ABD'nin yaptırımın herhangi bir zararı olmaması için elimizden geleni yapacağız. Başka NATO olmak üzere beraber yapacağımızın faaliyetlerin olumsuz etkileneceğini bildirmek isteriz. ABD, bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Biz kararın düzeltilmesini bekliyoruz. Şu an ülkemizde bulunan S-400'lerin kontrolleri yapılıyor.

DOĞU AKDENİZ'DE GERİLİM
Ülkemizin menfaatlerini korumak bizim boynumuzun borcu. Biz sadece haklarımızı korumak istiyoruz.

Bizim yaptığımız bu hak arayışını olumsuz gösteren Yunanistan'dır. Yunanistan'ın Türkiye ile görüşmeler yaparak çözüm bulması bunun en doğru yoludur. Bizim planlarımız var, bu çerçevede ilerlemeye çalışıyoruz.

Siz Türkiye ile görüşmeden başka yerlerde çözüm arıyorsanız, bu durum çözülmez. Biz tamamen diyalog diyoruz. Ancak hiçbir şekilde oldu bittiye getirmemek de bizim en büyük kararlılığımız.

KARABAĞ'A TÜRK BARIŞ GÜCÜ
Ortak merkez konusunda mutabakat sağlandı. Şu an inşaat devam ediyor. Görev süresini de Ruslar ile konuşacağız."