KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ortaöğretim sonucu sorgulama ekranı!

Binlerce kişi KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtını gündemde sıkça araştırıyor. 22 Kasım tarihinde gerçekleşen sınava lise mezunu binlerce vatandaş katıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında kariyer hayali kuran kişiler sınav sonrasında soru ve cevaplarını kontrol etmeye ve puan hesaplamaya başladı. Peki KPSS ortaöğretim sonucu sorgulama ekranı adayların erişimine açıldı mı? Devlet memuru olmak için çabalayan vatandaşlar KPSS ortaöğretim sonuçlarını ne zaman öğrenebilecek?

Giriş Tarihi 21 Aralık 2020, 14:22 Güncelleme 21 Aralık 2020, 14:22
KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ortaöğretim sonucu sorgulama ekranı!

İÇİNDEKİLER

ÖSYM tarafından 15-30 Eylül tarihleri arasında başvuruları alınan ve 22 Kasım tarihinde de gerçekleştirine KPSS ortaöğretim sınavının sonuçları merakla beklenmeye başlandı. Devlet kurumlarında çalışmak ve böyle bir kariyer geleceği hayal edenlerin katıldığı sınav ile ilgili neler açıklandı? KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? Peki KPSS ortaöğretim sonucu sorgulama ekranına nasıl ulaşılabilir? Değerlendirme nasıl olacak? İşte merak edilen tüm bilgiler…

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ortaöğretim sonuçları 24 Aralık Perşembe günü yayımlanacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından sorgulayabilecekler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS SINAV SONUÇLARI DEĞERLENDİRMESİ

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.