20 yaş altı toplu taşıma araçlarına binebilir mi? 20 yaş altı sokağa çıkma saatleri nedir?

20 yaş altı toplu taşıma araçlarına binebilir mi? Sorusunun yanıtı arama motorları üzerinden sıkça sorgulananlar arasında yer alıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında risk grubunda bulunan 20 yaş altı 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması yapıldı. Gündemde en çok merak edilen konular arasında 20 yaş altı sokağa çıkma saatleri nedir? Sorusu yer aldı. Sadece belirli saatlerde dışarıya çıkma izni verilen gençler toplu taşımaya binebiliyor mu? İlte ayrıntılar…

Giriş Tarihi 21 Aralık 2020, 13:42 Güncelleme 21 Aralık 2020, 13:42
20 yaş altı toplu taşıma araçlarına binebilir mi? 20 yaş altı sokağa çıkma saatleri nedir?

İÇİNDEKİLER

20 yaş altı toplu taşıma araçlarına binebilir mi? 20 yaş altı sokağa çıkma saatleri nedir? Sorgulamaları her gün binlerce kişi tarafından araştırılanlar arasında yer alıyor. Koronavirüs salgınının önüne geçmek amacıyla alınan bu karardan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile genelge gönderildi. Peki 20 yaş altı için alınan kararlar nedir, hangi saatlerde dışarı çıkabiliyor, toplu taşımaya binebiliyorlar mı? İşte konuya dair detaylar..

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ NEDİR?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, 20 yaş altı sokağa sıkma yasağı ile ilgili, "Tüm illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ila 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ila 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç),bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

20 YAŞ ALTI SEYAHAT EDEBİLİR Mİ?

Türkiye'nin gündeminde yeni koronavirüs kararları ile birlikte 20 yaş altı seyahat yasağı ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Kabine toplantısı sonrası yeni kararlar duyurulurken 20 yaş altı seyahat edebilir mi sorusu da yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada 20 yaş altı vatandaşların şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş) kullanmalarının kısıtlandığını duyurdu.

20 yaş altı seyahat edebiliyor. Ancak toplu taşıma araçlarını kullanmayacağı biliniyor. Erdoğan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile ilgili verilen kararları şöyle duyurdu;

65 yaş üstü 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır.

Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerini özellikle rica ediyorum. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır.

Bu hususlarla ilgili detaylar, İçişleri Bakanlığı'nın yayınlayacağı genelgede yayınlanacak ve salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.

65 YAŞ ÜSTÜ SEYAHAT EDEBİLİR Mİ?

65 yaş üzeri vatandaşlar yeni tip koronavirüs risk grubunda yer aldıklarından dolayı sokağa çıkma kısıtlaması onlar için daha geniş kapsamlı uygulanıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son genelgeye göre,

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 20.05.2020 tarih ve 8206 sayılı Genelgemiz çerçevesinde ancak Seyahat İzin Belgesi almaları koşuluyla şehirlerarası seyahat edebilecek olup her türlü şehirlerarası toplu ulaşım aracına (uçak, otobüs, tren, vapur vb.) ilişkin bilet satış sürecinde Seyahat İzin Belgesi'nin alınmış olması şartı aranacaktır.