İBB Meclisi'nde skandal olay! AK Parti ve MHP'nin sağlık çalışanlarına yönelik getirmek istedikleri düzenlemelere CHP engeli

CHP bugün İBB Meclisi'nde skandal bir olaya imza attı. AK Parti Ve MHP'nin Hukuk, Ulaşım, Trafik, Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonunun müşterek raporunda tüm sağlık çalışanlarına getirmek istedikleri kolaylıklara CHP'liler karşı çıktı. Meclis'te gerginlik yaşandı.

Giriş Tarihi 18 Aralık 2020, 00:31 Güncelleme 18 Aralık 2020, 00:31
İBB Meclisi’nde skandal olay! AK Parti ve MHP’nin sağlık çalışanlarına yönelik getirmek istedikleri düzenlemelere CHP engeli

İÇİNDEKİLER

CHP bugün İBB Meclisi'nde skandal bir olaya imza attı. AK Parti Ve MHP'nin Hukuk, Ulaşım, Trafik, Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonunun müşterek raporunda tüm sağlık çalışanlarına getirmek istedikleri kolaylıklara CHP'liler karşı çıktı. Meclis'te gerginlik yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisi Aralık ayı 2'nci oturumu Kovid-19 tedbirleri kapsamında Avrasya Gösteri Merkezi'nde İBB Meclisi 2'nci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplandı.

Gündem maddelerinin oylandığı sırada sağlık çalışanlarının İstanbulkart entegrasyonuna dahil olan tüm toplu ulaşım araçlarından ve İSPARK otoparklarını ücretsiz kullanım sürelerinin 31 Mart 2021'e kadar uzatılması hakkında AK Parti ve MHP grubunun Hukuk, Ulaşım, Trafik, Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonunun müşterek raporunda tüm sağlık çalışanlarına getirdiği kolaylığa CHP meclis üyeleri karşı çıktı.

TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN HAKLAR GETİRİLDİ
AK Parti ve MHP grubu komisyon raporuna sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarını kullanmaları ile ilgili teklifi genişleterek sağlık kurumlarında çalışan doktor, hemşire, güvenlik görevlisi, bankocu, asistan ve diğer hastane çalışanlarına ücretsiz kullanım hakkı ile Mezarlıklar Müdürlüğü çalışanları, İBB ve ilçe belediyeleri sağlık çalışanlarını da eklendi.

CHP meclis üyeleri ise tüm sağlık çalışanlarına böyle bir hak tanınamayacağını belirterek teklife karşı çıktı. Bu nedenle başlayan tartışmada CHP meclis üyeleri Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar'ı tek adamlıkla suçladı ve talebin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Buna cevap veren Kaynar, "Hep meclisin yetkisini devretmesini istiyordunuz. Sosyal medyada sayılar veriyordunuz alın size fırsat verdik. Ne oldu baktınız maliyet hesabı yapılınca iddialarınız gibi sonuç çıkmayınca karşı çıkıyorsunuz" dedi.

CHP GRUBUNDAN SKANDAL HAREKET


Mustafa Kemal Atatürk'ten örnekler veren CHP meclis üyeleri AK Parti grubunun meclis çoğunluğunu ileri sürerek İBB'ye engel çıkardığını belirtti. Konuyu Halk Ekmek büfelerine getirdi. CHP grubunun suçlamaları sonrası söz alan Hukuk Komisyonu Başkanı Kaynar, İBB yönetiminin Halk Ekmek büfelerine talebin altında ekmek gönderdiği, büfelere ekmek gönderim vardiyasının düşürüldüğü ve saatlerin değiştirildiğini bu nedenle vatandaşın büfelerin önünde ekmek beklediği ve ekmek bulamadığını belirtti. Bunun yanında Kasım ayı meclis ayında gündeme gelen Hafriyat dökümü ile ilgili CHP grubunun liste olarak sunduğu dosyayı komisyon odasından komisyon Kaynar'a getiren Hukuk Komisyonu sekreterinin ve odacısının sürüldüğünü belirtti. Bu durumu İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na iletmesi sonrasında İmamoğlu'nun konudan habersiz olduğunu ilettiğini söyledi.

ÖRGÜTÇÜLER BÜFELERE YERLEŞTİRECEKLER
İBB yönetiminin 18 binden fazla CHP örgütü mensubunu İBB'ye aldığını ve Halk Ekmek büfelerine de gelen talimat üzerine örgüt üyelerine teslim edilmek istendiğini ifade etti. Kaynar her cadde başına örgütçülerin yerleştirilmek istendiğini, ihalelerde yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığını belgeler göstererek meclise sundu. CHP grubu ise önce alkışlarla ardından da masalara vurarak Kaynar'ın konuşmasını kesmek istedi. Ancak daha sonra ise meclis başkanı Kalaycı'nın kürsüsünü sardı. Daha sonra da sert sözlerle AK Parti sıralarına yürüdü. Meclise çıkan tartışma nedeniyle 10 dakika ara verildi.