Ebubekir Sofuoğlu kimdir? Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu kim, kaç yaşında, nereli?

Ebubekir Sofuoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Söylediği sözlerle gündeme gelen isimlerden birisi olan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu kimdir sorusuna arama motorlarında yanıt aranıyor. Ebubekir Sofuoğlu, Marmara Üniversitesi Tarih bölümünden mezun olduktan sonra akademik kariyerini ilerletti ve şu anda da Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2020, 09:32 Güncelleme 17 Aralık 2020, 09:32
Ebubekir Sofuoğlu kimdir? Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu kim, kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

Ebubekir Sofuoğlu kimdir? Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında arama motorlarında yanıt aranıyor. Söylediği sözler sosyal medyanın gündeminde yer alan Sofuoğlu'nun biyografisi araştırılıyor. Sakarya Üniversitesi'nde akademik kariyerini ilerleten Ebubekir Sofuoğlu şu anda da aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

EBUBEKİR SOFUOĞLU KİMDİR?

1968 yılında Adapazarı'nda doğdu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Tarih bölümünde bitirdi(1992).

Yüksek Lisansını 'Genel Olarak ve Nizâm-ı Cedit Dönemi İtibariyle Osmanlı Sosyal Düzeni' (Sosyal Siyaset Anabilim Dalı) tezi ile İstanbul Üniversitesi'nde yapıp (1994), 1998 yılında 'Yeniden Yapılanma Sürecinde Islahatların Yeri ve I.Meşrutiyet' (Sosyoloji) tezi ile doktorasını Sakarya Üniversitesi'nde tamamladı.

Hendek Meslek Yüksek Okulunda 2004 yılında yardımcı doçentliğe, 2008 yılında doçentliğe yükseldi.

2009 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne geçiş yaptı ve 2013 yılında profesörlüğe yükseldi. İngilizce, Rusça, Arapça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.