Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka artışına dikkat çekmişti! O il alarma geçti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda Antalya’daki vaka artışına dikkat çekmiş, uyarılarda bulunmuştu. Koca’nın uyarılarının ardından Antalya alarma geçti. İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibinde sayıları artırırken Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ise yoğun bakım yatak sayısı arttırıldı. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 11 Aralık 2020, 15:02 Güncelleme 11 Aralık 2020, 15:06
Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka artışına dikkat çekmişti! O il alarma geçti!

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayılarındaki artışa işaret ettiği Antalya'da,corona virüs tedbirleri artırılıyor. Sağlık İl Müdürlüğünce de 500 olan filyasyon sayısı 550'ye çıkarıldı, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 23 olan Kovid-19 yoğun bakım yatağı 30'a çıkarıldı.

O CADDEYE KİŞİ SINIRLAMASI GETİRİLDİ
Kentte işlek caddelerde görevli polis, jandarma ve zabıta ekip sayısı artırıldı, sahillerde, park ve bahçelerde birtakım tedbirler alındı, bank ve oturma gruplarının üzerine şeritler çekildi. Çok sayıda iş yerinin bulunduğu trafiğe kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde de kişi sınırlamasına gidildi.

Muratpaşa İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, söz konusu caddeye girişleri 3 bin 500 kişiyle sınırlandırdı. Caddenin giriş ve çıkışında kontrol noktası oluşturuldu. Burada nöbet tutan zabıta ekipleri ise maske takmayan veya sosyal mesafeye uymayan vatandaşları sık sık uyarıyor.

SAYILAR ARTIRILIYOR
Sağlık İl Müdürlüğünce de 500 olan filyasyon sayısı 550'ye çıkarıldı, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 23 olan Kovid-19 yoğun bakım yatağı 30'a çıkarıldı.

Yaklaşık bir haftada 650 site dezenfekte edildi.