Kulucahisar Kalesi nerede? Kulucahisar fethi ne zaman gerçekleşti? İşte Osman Bey'in fethettiği yerler

Kulucahisar Kalesi nerede sorusu Kuruluş Osman izleyicileri tarafından arama motorları üzerinden araştırılıyor. ATV ekranlarının efsanesi Kuruluş Osman'ın geçen haftaki bölümünün son sahnesinde Osman Bey komutasındaki Kayı yiğitleri Kulucahisar Kalesi'ni tekrar fethetmek üzere harekete geçti. Bu akşam yayınlanacak bölümde Kayı alpleri Kulucahisar Kalesi'ni fethediyor. Peki, Kulucahisar Kalesi nerede? Kulucahisar fethi ne zaman gerçekleşti? İşte Osman Bey'in fethettiği yerler

Giriş Tarihi 09 Aralık 2020, 16:28 Güncelleme 09 Aralık 2020, 16:28
Kulucahisar Kalesi nerede? Kulucahisar fethi ne zaman gerçekleşti? İşte Osman Bey’in fethettiği yerler

İÇİNDEKİLER

Kulucahisar Kalesi nerede? Kulucahisar fethi ne zaman gerçekleşti? Çarşamba akşamları milyonları ekran başına kilitlemeye devam eden Kuruluş Osman dizisinde heyecan dolu gelişmeler peşi sıra yaşanıyor. Bu akşam yayınlanacak bölümde Osman Bey ve alpleri Kulucahisar Kalesi'ne Türk'ün şanlı sancağını dikiyor. Peki, Kulucahisar Kalesi nerede? Kulucahisar fethi ne zaman gerçekleşti? İşte detaylı bilgiler...

KURULUŞ OSMAN'DAKİ KULUCAHİSAR KALESİ NEREDE?

Kulucahisar Kalesi Söğüt ile İnegöl arasında yer almaktadır.

Karacahisar Kalesi'nin anıldığı yer ise Eskişehir'in güneybatısında yer alıyor. Karacahisar Kalesi, Karacaşehir beldesinde Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı bölgede bulunuyor.

İşte detaylı bilgi;

KULACAHİSAR'IN FETHİ

Kulacahisar'ın Fethi, Osman Bey komutasındaki Türk kuvvetleri ile Bizans'a karşı 1285 yılında yapılan savaştır.

KUŞATMA

Osman Bey; Ermeni Beli Muharebesi'nde yeğeni Savcı Bey'in oğlu Bay Hoca'nın şehit düşmesi üzerine İnegöl'e birkaç fersah mesafede olan ve Emirdağ'ın eteğinde bulunan bu hisarı fethetmiştir. 300 kişilik kuvvetle bir gece baskını sonucu kale Türkler'in eline geçmiştir. Bu Osmanlı İmparatorluğu tarihindeki ilk kale fethidir. Hristiyan ahali de Osman Bey'in hükümdarlığını kabul ettiği için oradaki insanlara zarar verilmedi. Osman Bey kaleyi tahrip etmekle beraber halkın canını bağışladı ve onları esir aldı.

KULACAHİSAR'IN FETHİNDEN SONRA

Babasının ölümü üzerine 1281'de aşiretin başına geçen Osman Gazi, 1284'te Bizanslılara ait olan Kulaca Hisar'ı ele geçirdi. İlerleyen yıllarda fetihlerine devam etti; 1288'de Karacahisar'ı, 1298'de Bilecik'i fethetti.

Osman Bey Söğüt'e yerleştikten sonra Karacahisar tekfuru iktidarını kaybedeceğini düşünerek Osman Bey'e karşı düşmanca davrandı. Sonuçta Osman Bey tekfuru yendi ve 1288 yılında Karacahisar Kalesi'ni fethetti. Kalenin yakınında bulunan Karacaşehir'e Türkleri yerleştirdi.

1258 yılında doğan Osman Bey, babasının ölümü üzerine 1281'de aşiretin başına geçti. Osman Gazi, 1284'te Bizanslılara ait olan Kulaca Hisar'ı, 1288'de Karacahisar'ı, 1298'de Bilecik'i fethetti.

Bölgeye Türkler yerleştirildi ve Karacaşehir ismi verildi. 1299'da kadı ve imam tayin etti. Kendi adına hutbe okutup sikke bastırdı.

Karacahisar Kalesine sahip olduktan sonra Osman Bey, Bizans topraklarında ilerleyerek beyliğin sınırlarını genişletti. Osmanlı Devletinin temelinin atılmasında Karacahisar Kalesi'nin fethi önemlidir.